Úvod Výrobcovia HTC Šéfka HTC: Naša značka z trhu nezmizne, rok 2016 bude výnimočný

Šéfka HTC: Naša značka z trhu nezmizne, rok 2016 bude výnimočný

5
Cher Wang (foto: phonearena.com)

Vyzerá to tak, že taiwanský pionier High Tech Computer nemá v pláne zabaliť problémový biznis so smartfónmi. Ako vyplýva zo slov jeho súčasnej šéfky, potenciál rásť spotrebiteľský trh ešte stále ponúka a aj preto má HTC pripravené ďalšie zaujímavé novinky pre nadchádzajúci rok.

Cher Wang vyjadreniami reagovala na analýzu aktuálnej situácie na mobilnom trhu, kde HTC (v roku 2016 má mať podiel o veľkosti jedného percenta) a Sony strácajú pôdu pod nohami. Naopak, v tomto roku sa darilo high-end smartfónom od Apple a spoločnosti Samsung, pričom v kategórii cenovo orientovaných smartfónov zaznamenalo úspech hlavne čínske Xiaomi.

CEO HTC tak zabezpečovala potenciálnych zákazníkov a fanklub výrobcu, že nič zlé ani v blízkej budúcnosti populárnej značke nehrozí. V ďalšom roku uvidíme niekoľko nových modelov, medzi ktorými by nemala chýbať ani ďalšia generácia vlajkovej lode One M. Podľa šéfky teda pôjde o veľmi zaujímavý rok, kedy odštartuje aj predaj inteligentného náramku, ktorý vznikol vďaka spolupráci so športovou americkou značkou Under Armour.

Nová vlajková loď One M10 bude zrejme predstavená počas podujatia MWC 2016 (koncom februára). Počas januára má taktiež odštartovať predaj virtuálnej reality v podaní produktu HTC Re Vive, kde má prsty i Valve. Ako je teda vidieť, smerovanie taiwanského výrobcu výrazne mení doterajší kurz, čo môže priniesť menšie oživenie portfólia a tým aj nadobudnutie strateného trhového podielu.