Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi pracuje na kópii MacBook Air od Apple, unikli detaily

Xiaomi pracuje na kópii MacBook Air od Apple, unikli detaily

3

Posledné mesiace bolo párkrát počuť o niečom, čo sa dá nazvať notebookom od Xiaomi. Väčšina z nás tomu samozrejme spočiatku neverila. Časom ale začína internet vynárať čoraz podrobnejšie informácie, ktorým sa už momentálne dá aj celkom spoľahlivo veriť. A ako z nich vyplýva, počítač od čínskeho jabĺčka je zrejme za rohom.

Výroby hardvéru sa majú chopiť dve spoločnosti – Inventec a Compal. Spojením úsilia so Xiaomi tak majú priniesť dva rozdielne modely, pričom jeden ponúkne netradičnú 12,5 a ďalší 13,3-palcovú uhlopriečku displeja. Čerstvý únik z Taiwanu navyše prezradil i možný príchod na spotrebiteľský trh. Informácie hovoria o apríli 2016, kedy zároveň odštartuje hromadná výroba. Cenovka za jeden kus bude predstavovať sumu okolo 470 amerických dolárov. Ide však zatiaľ iba o menšiu variantu.

Dizajn notebookov sa má dokonca niesť v duchu obľúbeného MacBook Air od spoločnosti Apple, a to vrátane celokovovej konštrukcie. To, že niektoré Xiaomi produkty pripomínajú produkty kalifornského výrobcu, nie je žiadnou novinkou. Prostredníctvom nadstavby MIUI sa im podarilo okopírovať aj operačný systém iOS.

MacBook Air
MacBook Air

Notebooky by mali bežať na Linuxe a ich výkon bude zabezpečovať procesor Intel i7. Uniknuté špecifikácie však hovoria aj o grafickej karte Nvidia GeForce GTX 760M alebo 8 GB operačnej pamäti RAM. Veľkosť displeja ale nesedí so staršími únikmi, pretože tentokrát sa spomína až 15,6-palcový Full HD zobrazovací panel. Čo je teda pravda, teraz nemožno jasne určiť.