Vyzerá to tak, že sa v poslednej dobe takmer celý svet zbláznil do tenučkých rámikov na smartfónoch. „Čím tenšie, tým lepšie“ – tak znie podľa všetkého heslo aj čínskeho výrobcu Oppo, ktorý pripravuje Android zariadenie R7.

Na tenučkých rámoch okolo displeja si ale zakladá aj spoločnosť LeTV, ktorá vyhlásila, že ich nový model LeTV Max je v podstate bez bočných rámikov. To však zrejme nahnevalo šéfa Xiaomi. Ten na margo toho povedal, že ak niekto považuje maličké čierne rámiky za žiadne, potom je aj smartfón Mi Note Pro v danej kategórii.

Prevádzkový riaditeľ LeTV po ostrej kritike vlastnoručne zmeral rámiky oboch spomínaných Android telefónov. Prišlo sa na to, že hrúbka bočných okrajov pri displeji LeTV Max má 1,6 mm a pri Xiaomi Mi Note Pro až 3,1 mm, čo je takmer dvakrát viac. Čínska spoločnosť dokonca zašla tak ďaleko, že sľúbila jeden milión dolárov človeku, ktorý nájde smartfón s QHD (2560 x 1440p) displejom a rámikmi tenšími ako 1,6 mm.

Momentálne vraj podobné zariadenie neexistuje. Súčasný rebríček vyzerá približne takto: LeTV Max (1,6 mm), Meizu MX4 Pro (2,4 mm), Huawei Mate7 (2,9 mm), Samsung Galaxy S6 (3,5 mm), HTC One M9 (3,8 mm) a iPhone 6 Plus (4 mm).

Poznáte smartfón s QHD displejom a rámikmi tenšími, než 1,6 mm? Ak áno, vaše tipy nám posielajte na tip@androidportal.sk.