Úvod Aplikácie 3DMark Sling Shot: Nový benchmark, pri ktorom si poplačú aj tie najvýkonnejšie...

3DMark Sling Shot: Nový benchmark, pri ktorom si poplačú aj tie najvýkonnejšie zariadenia

Nový benchmark, pre novú generáciu smartfónov.

15

Benchmarky sú zaujímavé aplikácie. Ponúkajú totiž možnosť, ako jednoducho porovnať výkon rôznych modelov. Niektoré aplikácie, ako napríklad Quadrant, môžu pôsobiť nudne a testy nie sú vizuálne zaujímavé. Ďalšie sa snažia o pravý opak. Ukázať vám, ako dnešné telefóny zaostávajú za renderovaním zložitejších scén. Presne takýmto benchmarkom je 3Dmark.

Pred pár dňami sa do Google Play dostala nová verzia 3DMarku, ktorá meria rovnaké parametre a teda snímky za sekundu, presnosť enginu určeného pre výpočet fyziky, celkový výkon, atď. V tomto teste sa nachádza niečo, čo sa, ako celkom trefne poznamenal redaktor Android Police, prirovnať k veľkému Hadronovému urýchľovaču, ktorý namiesto práce s atómami strieľa vesmírne lode. Celkom zaujímavý koncept.

sling-shot-hero

Je pravdepodobné, že sa 3DMark pripravuje na novú generáciu výkonnejších Android zariadení. Predsa len, Exynos 7420 či Tegra X1 sú iná liga, ktorá s tradičnejšími benchmarkami nemajú veľké problémy.

3dmark-vysledky-2

Na našom redakčnom Nexus 6 sme pri teste, rovnako, ako Android Police, videli maximálne 7-8 fps, pričom staršia verzia 3Dmarku fungovala na 50 až 60 fps. Rozdiel je to teda poriadny. Jedným z obmedzení, ktoré môže z testovania vyradiť podstatný počet zariadení je nutnosť Android 5.0 Lollipop. Je teda jasné, že 3DMark sa zameriava na nové telefóny, resp. vlajkové lode, ktoré Lollipop ponúkajú predinštalovaný, alebo sa k ním dostane formou aktualizácie. Tak sa pochváľte, aké skóre dosiahol váš telefón, alebo tablet? Naše skóre môžete vidieť na screenshotoch nižšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.futuremark.dmandroid.slingshot“]

3dmark-2
3dmark-1