Úvod Novinky AKTUÁLNE: E-mail, ktorý zatvoril školy a do ulíc vyhnal desiatky policajtov má ruskú...

AKTUÁLNE: E-mail, ktorý zatvoril školy a do ulíc vyhnal desiatky policajtov má ruskú koncovku

0

Polícia, školy a banky majú za sebou dnes, 7.5. veľmi krušné ráno. Policajti zasahujú naprieč Slovenskom po tom, ako sa v e-mailových schránkach objavila správa anonyma, ktorá hovorila o umiestnení výbušných zariadení do rôznych inštitúcií. Cielený bol na VÚB banku, školy a niektoré obchody.

Server TVNoviny má prístup k textu e-mailu, ako aj podrobnostiam. Podľa všetkého mal e-mail prísť z ruskej adresy, tzn. končil na koncovku .ru.

E-mail má byť napísaný v slovenčine a má obsahovať náboženskú tematiku. Autor v ňom napríklad islam vyzdvihuje nad všetky ostatné náboženstvá a hovorí o tom, že on, resp. jeho prívrženci sú už po celej krajine.

Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracujeme aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi. Policajný zbor vykonal a vykonáva intenzívne všetky opatrenia tak, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia obyvateľov Slovenskej republiky,“ hovorí NAKA.

Páchateľovi alebo páchateľom hrozí 20, 25 rokov alebo doživotie.

pred 25 min7. mája 2024 13:20

Evakuujú NAY elektrodomy

Call centrum NAY vo Vranove nad Topľou dostalo výhražný e-mail, ktorý ich varoval pred bombovou hrozbou. Či ide o identický e-mail, ktorý dostali aj slovenské školy či VÚB banka nie je jasné. Spoločnosť evakuovala predajne, niektoré sa po preverení políciou vrátili do bežnej prevádzky.

pred 34 min7. mája 2024 13:10

Vytvoriť ruský e-mail nie je ťažké

Je dôležité poznamenať, že vytvoriť ruskú e-mailovú adresu nie je náročný proces. Zároveň anonymovi dáva výhodu v tom, že to polícii výrazne sťaží proces vyšetrovania. Dosiahnuť súčinnosť s Ruskou federáciou v dnešných časoch nemusí byť jednoduchý proces.

pred 37 min7. mája 2024 13:08

Školy, VÚB banka aj Tesco

Anonym mal e-mail poslať nielen do VÚB banky a na školy, ale aj do obchodného domu Tesco. Informácie, ktorými disponujeme hovoria aj o obchode s elektronikou, NAY.

pred 38 min7. mája 2024 13:07

Preverujú každý prípad

„Vzhľadom na opakované anonymné nahlasovanie bômb na školách i pobočkách bánk v posledných dňoch, rezort vnútra i polícia ubezpečujú verejnosť, že každé jedno takéto nahlásenie policajný zbor preveruje tak, aby boli ochránené zdravie i majetok každého občana,“ informovalo Ministerstvo vnútra.

pred 42 min7. mája 2024 13:02

Minister vnútrna ukľudňuje verejnosť

„Naše bezpečnostné zložky pracujú v plnom nasadení tak, aby bol každý jeden prípad preverený a totožnosť anonymného páchateľa odhalená a tento mohol niesť za svoje výhražne konanie trestno-právnu zodpovednosť,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Článok AKTUÁLNE: E-mail, ktorý zatvoril školy a do ulíc vyhnal desiatky policajtov má ruskú koncovku bol publikovaný na TECHBYTE.sk.