Úvod Novinky POZOR: Táto stránka sľubuje sledovanie filmov zadarmo: Potajomky vám každé 2 týždne...

POZOR: Táto stránka sľubuje sledovanie filmov zadarmo: Potajomky vám každé 2 týždne ukradne 30 € 

Filmy a seriály sľubuje bezplatne, neobmedzene a vo vysokej kvalite. V skutočnosti však z vás chce len dostať údaje o platobnej karte.

1
Peniaze
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk/Techbyte.sk

Ľudia milujú veci, ktoré sú zadarmo. No žiaľ, nie všetky voľne dostupné možnosti sú vždy tie najlepšie. Dôkazom je nový podvod, ktorý číha na Slovákov a Čechov, ktorí si nechcú platiť za streamingové služby, aby si mohli pozrieť obľúbené filmy. Tento podvod vystupuje v podobe stránky, ktorá sa snaží návštevníkov obrať o peniaze. Zneužíva pritom meno, ktoré väčšina z nás veľmi dobre pozná, informuje portál Živé.sk.

Konkrétne podvodníci zneužívajú renomé stránky ČSFD, ktorú Slováci a Česi navštevujú predovšetkým kvôli zisteniu podrobnejších informácií o filme, ktorý sa chystajú pozerať, ako aj kvôli recenziám. Falošná verzia stránky vyzerá celkom dôveryhodne, pričom používa doménu CSFD.tv (aspoň v prípade, ktorý rozoberá Živé.sk). Pripomíname, že oficiálne stránka nesie domény CSFD.sk a CSFD.cz.


Prečítajte si tiež: Bezpečnosť na prvom mieste: Tieto Xiaomi kamery začínajú už na 24,90 €


Táto stránka láka návštevníkov na bezplatné sledovanie filmov a seriálov. A čo navyše, sľubuje ich vo vysokej kvalite. Absentovať pritom nemá len potreba platby, ale aj nutnosť registrácie konta. Čerešničkou na torte má byť každodenné aktualizovanie knižnice, čo vraj umožňujú „rýchle streamovacie servery“.

Podvodná stránka ČSFD.tv | Zdroj: Redakcia

Vyzerá dôveryhodne

Čo sa týka používateľského rozhrania, to do istej miery pripomína iné streamingové platformy, ako sú Netflix, Amazon Prime Video či Max (predtým HBO Max). Akonáhle si nájdete film, jednoducho naň kliknete a následne zvolíte možnosť spustenia prehrávania. Pozoruhodne sa film naozaj spustí, avšak len na pár sekúnd. Následne sa totiž zobrazí okno, ktoré používateľa vyzýva na bezplatnú registráciu účtu.

V relatívne krátkom čase si tak stránka začne protirečiť. Pôvodne totiž sľubovala možnosť sledovania aj bez registrácie. Tvrdí pritom, že registračný proces je nielen bezplatný, ale aj veľmi rýchly. Akonáhle ho používateľ absolvuje, vraj získa neobmedzený prístup ku knižnici.

Skrytá poznámka

Hrozba spočíva práve v registrácii. Ak sa používateľ rozhodne požiadavke stránky vyhovieť, bude presmerovaný na doménu Bigbulkprices.com. Tu sa zobrazí niekoľko políčok, do ktorých je potrebné zadať adresu, ZIP alebo PSČ, mesto bydliska, krajinu bydliska, telefónne číslo a e-mailovú adresu.

Podvodná stránka ČSFD.tv | Zdroj: Redakcia

Avšak to, na čom skutočne záleží, sa nachádza až na spodku stránky. Tu sa totiž uvádza, že sľubovaný neobmedzený prístup je v skutočnosti len „špeciálnou ponukou“, ktorá zahŕňa tri dni plného prístupu do vernostného klubu za dve eurá. Po uplynutí tejto akcie sa danej osobe začne každé dva týždne účtovať plná výška predplatného, ktorá činí od 27 do 29 eur. Živé.sk uvádza, že na rôznych zariadeniach sa zobrazujú rôzne ceny.

Za film skoro 30 € každé dva týždne

Pochopiteľne, aby bol podvod kompletný, stránka od registrujúceho požaduje zadanie údajov o platobnej karte. Až tu je jasnejšie ozrejmené, že čiastka sa uhrádza za „StretchBalance Member vernostný klub“. Úsmevné je aj oznámenie, ktoré tu stojí: „Ak z akéhokoľvek dôvodu nie ste so službami spokojní, môžete ich zrušiť kontaktovaním našej zákazníckej podpory alebo prihlásením sa do svojho účtu.“

To značí, že používateľ môže uhrádzanie predraženého predplatného kedykoľvek zrušiť. Či sa tak skutočne stane je však otázne.

Film si radšej pozrite na dôveryhodných službách.
Podvodná stránka ČSFD.tv | Zdroj: Redakcia

Na záver ešte treba poznamenať, že stránka láka návštevníkov k tomu, aby ju prezdieľali svojim známym, čo môže drasticky zvýšiť úspešnosť podvodu.

Odporúčame vám, aby ste sa tejto stránke vyvarovali a aby ste pred ňou varovali, koho môžete. Ak ju chcete navštíviť pre zaujímavosť, zrejme môžete, no v žiadnom prípade nepodstupujte registračný proces a už vôbec neposkytujte informácie o svojej platobnej karte. Vaša peňaženka sa vám rozhodne poďakuje.