Úvod Zariadenia Inteligentný prteň Xiaomi: Má byť najlacnejší na trhu, na 1 nabitie vydrží...

Inteligentný prteň Xiaomi: Má byť najlacnejší na trhu, na 1 nabitie vydrží 6 mesiacov

Xiaomi pod značkou Black Shark predstavilo inteligentný prsteň, ktorý sa pýši rekordnou výdržou. Na jedno nabitie má vydržať až 180 dní.

0

Trhu s nositeľnými zariadeniami stále dominujú inteligentného hodinky a náramky, a to predovšetkým z praktických dôvodov. Postupne si ale čoraz väčší kus z koláča ukrájajú inteligentné prstene, čo je segment, v ktorom vystupuje čoraz viac aj menej, aj viac známych firiem. A po novom sa v ňom činí aj čínske Xiaomi, píše GSMArena.

Xiaomi je firma, ktorá sa nebojí skúšať nové veci. Keď nahliadneme do jej portfólia, naskytne sa nám pohľad na rôznorodú diaspóru produktových radov. Pod značkou Xiaomi sa nevyrábajú len smartfóny, ale aj domáce spotrebiče, ako sú vysávače alebo ryžovary, či dokonca elektromobily. A po novom sa budú pod ňou vyrábať a predávať aj inteligentné prstene.

Prečo práve inteligentný prsteň?

Ako sme spomenuli v úvode článku, segmentu nositeľných zariadení dlhodobo dominujú hodinky a náramky. Majú kopu praktických výhod, ako je napríklad ich umiestnenie. Keďže sa nachádzajú na zápästí, poskytujú rýchly a takmer neinvazívny spôsob rýchleho získavania podstatných informácií. Na hodinkách si dnes vieme prečítať notifikácie správ, odpovedať na ne, sledovať priebeh cvičenia, škrtať položky v kalendári a mnoho ďalšieho.

Nie všetci však obľubujú nosenie hodiniek či náramkov. Povedzme si úprimne, hoci si väčšinu času ani nevšimneme, že ich máme na ruke, tu a tam dochádza k situáciám, kedy vedia celkom zavadzať. V tomto bode vstupujú do hry inteligentné prstene, ktoré sa vyznačujú najmä svojou kompaktnosťou.

Samsung Galaxy RIng
Zdroj: AI

Samozrejme, neponúkajú tak rozsiahle kapacity ako hodinky alebo náramky. Keďže ide o malé krúžky, nedisponujú displejom, cez ktoré by ich bolo možné ovládať. Za to ale dokážu ponúknuť kvalitný a presný monitoring, keďže sú v priamom kontakte s prstom, kde je mnoho nervových zakončení. Azda jedinou nevýhodou je, že zozbierané dáta sa dajú kontrolovať iba na spárovanom telefóne.

Pracuje na ňom aj Xiaomi, staví na nízku cenu a dlhú výdrž

Do segmentu inteligentných prsteňov zavítalo aj Xiaomi, hoci nie priamo. Aspoň nateraz v ňom vystupuje prostredníctvom svojej dcérskej firmy Black Shark, ktorá sa preslávila najmä herne orientovanými zariadeniami. No žiadny strach, jej prsteň nie je určený výhradne pre hráčov.

Ako pred pár dňami predpovedal server Mobilizujeme.cz, novinka nesie jednoduchý názov Black Shark Ring. A čo od nej možno očakávať? Pokiaľ hovoríme o dizajne, ide o štýlový módny doplnok s celkom unikátnym dizajnom. Ako ukazujú oficiálne materiály, konštrukcia s hrúbkou len 2 mm bude pozostáva z dvoch častí spojených horizontálnou linkou.

Snímky taktiež prezrádzajú, že prsteň je vybavený kopou rôznych senzorov. Vďaka je zariadenie schopné monitorovať srdcovú frekvenciu, okysličenie krvi, premenlivú srdcovú frekvenciu, ako aj telesnú teplotu. Black Shark sa taktiež zmieňuje o podpore pre funkciu inteligentného dotyku, no zatiaľ nevieme, čo presne si pod tým máme predstaviť.

Hlavnými lákadlami však sú výdrž a cena. Black Shark tvrdí, že jej prsteň vydrží na jedno nabitie rekordne dlho, údajne až 180 dní, čiže pol roka. V praxi by teda malo stačiť, keď prsteň nabijete počas Vianoc a potom pred letnou dovolenkou. Krásna predstava.


Prečítajte si tiež:


A cena? Tá zatiaľ nebola oficiálne potvrdená. Očakáva sa však, že prsteň sa bude predávať za približne 599 čínskych jüanov, čo v prepočte vychádza na necelých 80 eur.

Pevne veríme, že časom sa prsteň dopracuje aj na náš trh.