Úvod Aplikácie Nová aplikácia premení každý smartfón na rýchlostný radar: Rýchlosť môžu priamo merať...

Nová aplikácia premení každý smartfón na rýchlostný radar: Rýchlosť môžu priamo merať chodci

Aplikácia, ktorá váš telefón premení na rýchlostný radar. Novinka využíva AI, chce vyvinúť tlak na políciu.

0
Zdroj: Carwow

Spomínate si na časy, kedy telefóny prevažne slúžili na telefonovanie a posielanie SMS správ? Tak toto obdobie už definitívne skončilo. Telefóny sú totiž vďaka aplikáciám čoraz schopnejšie zariadenia, o čom svedčí aj najnovšia aplikácia. Tá totiž dokáže pomocou telefónu merať rýchlosť prechádzajúcich áut podobne ako radar, informoval server TECHBYTE.

V obchode Google Play sa objavila aplikácia pochádzajúca z Veľkej Británie. Volá sa Speedcam Anywhere a na svoj chod využíva umelú inteligenciu, ktorá pomocou fotoaparátu dokáže mimoriadne presne zmerať rýchlosť prechádzajúcich vozidiel.

Záznamy analyzuje AI. Polícii ich zatiaľ neposiela

Cez aplikáciu telefón natočí krátke video prechádzajúceho vozidla, ktoré následne nahrá na server, kde ho analyzuje AI,“ píše vývojár na svojom webe. Spoločnosť tiež hovorí, že záznamy sa nezasielajú polícii, ktorá by na základe nich mohla konať.

Speedcam Anywhere
Takto vyzerá záznam, ktorý vygeneruje aplikácia.

Ide tak o ďalší nástroj, ktorý môže byť využitý pri zhromaždení dôkazov o priestupkoch, no samo o sebe nemá veľká váhu. Aplikáciu pritom môžete použiť len vo chvíli, keď jej používateľ stojí v bezpečnej vzdialenosti od prechádzajúcich áut a nepohybuje sa. Priamo v aute ju tak použiť nemôžete.

Tlak na políciu

Ak si hovoríte, že na čo je to reálne dobré, pýtate sa dobre. Tvorcovia chcú aplikáciou vyvinúť tlak na políciu, aby si lepšie robila svoju prácu najmä na úsekoch, kde dochádza k častým prekročeniam rýchlosti.

Bohužiaľ, dostupnosť aplikácie zatiaľ nie je globálna. Dostupná je len na území Veľkej Británie, pričom za 17,50 € môžete vytvoriť celkom 100 záznamov. Nie je to úplne najlacnejšia záležitosť.