Úvod Novinky Práca snov? Tesla spustila nábor mechanikov. Toľkoto zarobia!

Práca snov? Tesla spustila nábor mechanikov. Toľkoto zarobia!

Americká automobilka hľadá posily. Pozrite si platové podmienky.

1
Zdroj: Tesla Model S (FOTO Al Abut / flickr.com)/Getty Images/Pixabay

Obľúbená automobilka, ktorá vyrába len elektromobily, Tesla, do susedného Rakúska naberá nových kolegov. Vďaka inzerátom na voľné pracovné pozície vieme, koľko je ochotná platiť nielen mechanikom, ale aj manažérom, píše Topspeed. Tesla Motors Austria hľadala približne 15 ľudí, voľné už ostali len 2 pozície.

Pracovné ponuky však boli rôznorodé a aj napriek tomu, že sa už mnohé naplnili, je zaujímavé pozrieť sa, koľko americká Tesla ponúka na pôde starého kontinentu. Manažérska pozícia v St. Pöltene pri Viedni so sebou niesla zodpovednosť za tím ľudí a budovanie prozákazníckych procesov.

Tesla Model 3
Foto: The Drive

Tesla dá manažérom 5 700 €, mechanikom polovicu

Úspešný kandidát mesačne na výplatnej páske dostane od 5 700 € v hrubom, resp. 79 800 € ročne. V Rakúsku sa výplaty vyplácajú 14-krát ročne. Dva platy navyše sa vyplácajú pred Vianocami a pred letom.

Automechanici v rakúskej Tesle mesačne zarobia 2 700 € v hrubom, resp. 38 000 € ročne. Musia mať aspoň 2-ročnú prax a všetky potrebné certifikácie na opravu vozidiel platné v Rakúsku. Na rakúske pomery tak nejde o extrémne štedrý plat, ale skôr máličko vyšší priemer.

Či otvorí Tesla servisné stredisko aj na Slovensku je stále otázne. Vodiči tak majú zatiaľ na výber len medzi Prahou, Viedňou a Budapešťou.