Úvod Novinky Vodiči POZOR: Táto služba bude VÝRAZNE drahšia, dotkne sa úplne všetkých!

Vodiči POZOR: Táto služba bude VÝRAZNE drahšia, dotkne sa úplne všetkých!

Vodiči sa musia pripraviť na výrazné zdraženie základnej služby. Štát zvýši ceny už 1. apríla.

0

Vodiči by sa mali mať na pozore. Štát totiž v rámci konsolidačných opatrení pripravil zmenu ceny služby, ktorú hojne používali stovky, ba až tisíce ľudí. Vyššie ceny sa týkajú osvedčenia o evidencii vozidla a za tabuľky s evidenčným číslom.

Zmena, ktorá nadobudne platnosť už 1. apríla tohto roka, zvýši cenu EČV z pôvodných 33 eur až na 50 eur. Zmení sa aj cena za zvláštne tabuľky, ktoré po novom budú stáť už 100 eur. Po vrecku sa budú musieť buchnúť najmä tí, ktorí budú chcieť na aute nosiť vlastný návrh EČV. Za túto službu si zaplatia až 500 eur.


Prečítajte si tiež:


Podobnú zmenu čaká aj osvedčenie o evidencii vozidla, ktoré bude do 31. marca stáť 6 eur, od 1. apríla zas 9 eur. Zrýchlené vydanie sa cenovo posunie na 15 eur.

Vodiči si musia pripraviť viac peňazí
Zdroj: Pixabay / MV SR (úprava redakcie)

Vodiči sa búria: Nezarábame milióny

Výrazne vyššie ceny pobúrili mnohých vodičov, ktorí sa proti nim búria. Aj napriek tomu, že je po novom možné evidenčné tabuľky prenášať z vozidla na vozidlo je výrazné navýšenie cien za ich vydanie poriadnym šokom.

Podľa prezidenta Autoklubu SR Štefana Mihálika sú už teraz motoristi zaťažení rôznymi poplatkami. Platiť musia za diaľničné známky, DPH z pohonným hmôt či daňami z motorových vozidiel. Teraz navyše budú platiť výrazne viac aj za to, aby vôbec mohli začať jazdiť, píše RTVS.

Špičkový dopravný analytik Jozef Drahovský taktiež konštatuje, že skokové navýšenie poplatkov na jazyku mnohých motoristov zanechá nepríjemnú pachuť. Oveľa lepším riešením by podľa neho bolo postupné zvyšovanie, ktoré by tak nepocítili.