Úvod Zariadenia MONŠTRUM Z ČÍNY: Oscal TIGER 2 má šialených 24 GB RAM, 120...

MONŠTRUM Z ČÍNY: Oscal TIGER 2 má šialených 24 GB RAM, 120 Hz displej a stojí len 127 €!

Cieľom tohto smartfónu, ako aj ostatných členov radu TIGER, je poskytnúť mladým a energetickým zákazníkom zariadenia s kompaktným a atraktívnym dizajnom, spoľahlivými fotoaparátmi a čo najvyšším výkonom.

0

Nároky ľudí v súvislosti s kapacitami smartfónov postupne rastú. A obzvlášť to platí u mladých ľudí, ktorí sú čoraz technicky zdatnejší. Našťastie existujú firmy, ktoré túto skutočnosť berú do úvahy, a náležite jej prispôsobujú svoje portfólio. Exemplárnym príkladom je firma Oscal a jej nový smartfón TIGER 12, ktorému sa podrobnejšie povenujeme v článku nižšie.

Cieľom tohto smartfónu, ako aj ostatných členov radu TIGER, je poskytnúť mladým a energetickým zákazníkom zariadenia s kompaktným a atraktívnym dizajnom, spoľahlivými fotoaparátmi a čo najvyšším výkonom.

Model TIGER 12 v porovnaní so svojím predchodcom, teda TIGER 10, ponúka výrazne vyšší výpočtový výkon aj kvalitnejšie fotoaparáty. Okrem toho sa vyznačuje objemnou kapacitou operačnej pamäte, akú mu môže väčšina konkurencie len v tichosti závidieť.

Oscal TIGER 12: Krásny displej, solídne reproduktory a objemná batéria

Nový model TIGER 12 je dostupný v troch farebných prevedeniach. Konštrukcia sa vystatuje extrémnou tenkosťou, ktorá dosahuje len 8,35 mm. Smartfón je taktiež komfortný na úchop a prenos, nakoľko váži 198 g. Aj napriek týmto celkom skromným parametrom však disponuje prvotriednym displejom s podporou pre obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz, ktorá zabezpečuje tie najplynulejšie animácie. Rátať možno aj s reproduktorom Smart-K Box starajúci sa o čo najčistejšie tóny, byť to vo výškach alebo hĺbkach. Napokon nemožno zabudnúť ani na 5 000 mAh batériu s podporou pre 33 W nabíjanie.

Oscal TIGER 12
Oscal TIGER 12 | Zdroj: Oscal

Oscal TIGER 12: Obľúbené okamihy v ostrom rozlíšení

Oscal TIGER 12 má niečo aj pre nadšencov kvalitnej fotografie. Konkrétne hovoríme o 64 Mpx hlavnom snímači obrazu, ktorý obsahuje objektív ISOCELL GW3 od spoločnosti Samsung. Smartfón vďaka šikovnému hardvéru, ako aj softvéru, dokáže zachytávať atraktívne snímky a videá v takmer akýchkoľvek svetelných podmienkach.

Snímač má v sebe zabudovanú technológiu Smart-ISO, ktorá automaticky prispôsobuje množstvo svetla vpúšťaného do snímača. Technológia Tetrapixel sa zase snaží absorbovať čo najviac svetla, keď sa používateľ rozhodne fotiť večer alebo v noci.

Predný fotoaparát má rozlíšenie 13 Mpx a podporuje zaostrovanie PDAF, čo znamená, že dokáže v plnej ostrosti zachytiť aj rýchlo sa pohybujúce objekty.

Z hľadiska softvérovej výbavy treba ešte spomenúť systém ArcSoft 7.0, ktorý používateľom prináša rôzne filtre a režimy pre fotenie a točenie videí. Súčasťou výbavy je napr. HDR režim, nočný režim či portrétový režim. Čerešničkou na torte je podpora pre Smart Google Lens.

Oscal TIGER 12
Oscal TIGER 12 | Zdroj: Oscal

Oscal TIGER 12: Dostatok výkonu aj pre tých náročnejších

Oscal TIGER 12 chce byť telefónom pre mladých. A keďže potreby mladých sú čoraz náročnejšie, výrobca musel do zariadenia vsadiť čo najvyšší možný výkon.

Konkrétne v tomto smere siahol po 6 nm čip Helio G99 od spoločnosti MediaTek s taktovacou frekvenciou 2,2 GHz. Tento procesor nie je špičkou na trhu, no ponúka viac než dostatok prostriedkov na plynulú prevádzku bežných každodenných úkonov, ako je četovanie, pozeranie videí a filmov, prípadne nejaký ten gaming.

V súvislosti s hrami možno ešte spomenúť technológiu HyperEngine 2.0 Lite, ktorej cieľom je čo najviac predĺžiť výdrž batérie počas dlhých herných sedení.

Smartfón môže byť vybavený dokopy až 24 GB operačnej pamäte, ktorá dokáže spúšťať aplikácie rýchlejšie o 20 % v porovnaní s predošlou generáciou. Nechýba ani 256 GB úložiska, ktoré je možné rozšíriť prostredníctvom pamäťovej karty až do 1 TB. V neposlednom rade nemožno opomenúť prepracovaný chladiaci systém s plochou 15,441 mm2.

Oscal TIGER 12
Oscal TIGER 12 | Zdroj: Oscal

Oscal TIGER 12: Kvalitný softvér pre čo najpohodlnejšiu prevádzku

Výrobca pri novom modeli uvádza viacero skvelých aplikácií. Prvou je aplikácia Easyshare, ktorá používateľom umožňuje zdieľanie fotografií, skladieb a súborov pri rýchlosti 7,7 Mb/s, a to bez potreby pripojenia k internetovej sieti. Aplikácia Workspace zase oddeľuje pracovné prostredie od toho súkromného.

Ďalej možno rátať s technológiou Atomized Memory 2.0, ktorá uvoľňuje dostatok pamäte pre správnu funkcionalitu aplikácií. TIGER 12 taktiež disponuje technológiami F2FS a EROFS, ktorých cieľom je čo najviac urýchliť štartovací proces aplikácií. Okrem toho možno rátať so širokou ponukou prispôsobených tém, ale aj ikon.

Oscal TIGER 12
Oscal TIGER 12 | Zdroj: Oscal

Oscal TIGER 12: Cena, aká sa len tak nevidí

Oscal TIGER 12 absolvoval globálny debut prostredníctvom internetového obchodu AliExpress. Od dnešného dňa do 29. novembra si môžeš smartfón zadovážiť za zvýhodnenú cenu iba 127,17 €.

>>> Kúpiť Oscal TIGER 12 za 127,17 € <<<