Úvod Zariadenia Samsung Galaxy S24 Ultra: Toto jedno vylepšenie z neho spraví úplne iný...

Samsung Galaxy S24 Ultra: Toto jedno vylepšenie z neho spraví úplne iný telefón. Začnite sa tešiť!

Do hlavnej úlohy sa má opäť postaviť snímač s rozlíšením 200 Mpx.

0
Samsung Galaxy S23 Ultra
Zdroj: Lukáš Zachar

Samsung si na nás v rámci svojho nadchádzajúceho radu vlajkových lodí Galaxy S chystá minimálne jedno potešujúce prekvapenie. Podľa magazínu TECHBYTE, ktorý čerpal z informácií portálu Galaxy Club, má juhokórejský gigant pri modeli Galaxy S24 Ultra priniesť zásadné vylepšenie pre jeden zo zadných objektívov. Využijú ho pritom nielen profesionálni, ale aj laickí fotografi.

Modely Ultra v posledných rokoch ponúkali takmer identické sady fotoaparátov. Väčšej zmeny sme sa dočkali vo februári tohto roka, kedy Samsung predstavil Galaxy S23 Ultra s 200 Mpx hlavným snímačom obrazu.

V budúcom roku má gigant uviesť na trhu Galaxy S24 Ultra. Špekuluje sa, že v rámci optiky opäť zohrá hlavnú úlohu objektív s rozlíšením 200 Mpx. Zmienené vylepšenie sa dotkne teleobjektívov.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte.sk)

Samsung už dlhšie používa dva teleobjektívy s rozlíšením 10 Mpx – jeden s 10-násobným a druhý s 3-násobným optickým priblížením. S príchodom Galaxy S24 Ultra sa má práve táto konfigurácia zmeniť, resp. zlepšiť. Výrobca totiž údajne nahradí teleobjektív s 3-násobným optickým zoomom za nový snímač, ktorý bude schopný ponúknuť až 5-násobný optický zoom.

To sa na prvý pohľad môže zdať ako zanedbateľná úprava, no opak je pravdou. Takáto zmena sa totiž citeľne odrazí na kvalite snímok zachytávaných cez priblíženie, a to aj na väčšie vzdialenosti.

Návrat k neobľúbenej stratégii

Ostatne toho zatiaľ o Galaxy S24 Ultra veľa nevieme. Predsa len nás od jeho debutu delí ešte mnoho mesiacov. Pošuškáva sa však, že pri nadchádzajúcej sérii vlajkových lodí opäť rozdelí modely na dve skupiny odlišujúce sa čipom. Vráti sa k stratégii, ktorú uplatňoval až po rad Galaxy S22. Možno teda očakávať, že v Európe sa znovu dočkáme verzii s čipom Exynos.

Pre náš región to nie je úplne dobrá správa, nakoľko čipy Exynos boli v porovnaní so Snapdragonom vždy menej výkonné i úsporné. Dúfajme teda, že je Samsung odhodlaný napraviť všetky doterajšie nedostatky svojho čipu, aby bol aspoň podobne výkonný a úsporný ako jeho náprotivok od Qualcommu.