Úvod Zariadenia MONŠTRÁ Z ČÍNY: Výkon 740 W, dojazd 100 km a cena, aká na Slovensku...

MONŠTRÁ Z ČÍNY: Výkon 740 W, dojazd 100 km a cena, aká na Slovensku zatiaľ nebola!

Elektrické bicykle sa na Slovensku tešia obrovskej obľube. Sezóna práve začala, ak jeden ešte nemáte, je na čase to zmeniť. Prinášame TOP 4 tipy na bicykle, ktoré sú práve v zľave.

0

Na Slovensku sa pomaly ale isto rozširuje trend elektromobility. Obľúbenejšie nie sú len elektromobily ako také, ale aj menšie dopravné prostriedky ako bicykle či kolobežky. Lídrom v tomto odvetví sa v posledných rokoch stal Eleglide. Práve ich modely sa stali hitom minuloročných Vianoc a mimoriadnej obľube sa tešia aj tesne pred sezónou.

Práve elektrické biyckle sú obľúbeným a žiadaným spôsobom prepravy v meste a v prírode. Vďaka mohutnej konštrukcii sú bezpečnejšie než kolobežky a často sú aj neporovnateľne výkonnejšie. Niektoré modely pritom dosahujú rýchlosť aj 40 km/h a dojazd parádnych 130 km na jedno nabitie.

Vybrali sme pre vás štyri špičkové modely, ktoré spravia radosť vám alebo vašim blízkym. Väčšinu z nich máme aj osobne otestovanú a vrelo ich odporúčame.

Eleglide M1 Plus
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

ELEGLIDE M1

 Cena: 603,19 € |  Kupón: GKB23MS1 |  Doručenie: Zadarmo do SR

TIP: Pri platení využite PayPal. Ušetríte tým ďalších 15 dolárov (13,92 €, pozn. red.)


Nové prevedenie ELEGLIDE M1 prináša viaceré vylepšenia, ktoré ešte väčšmi spríjemňujú zážitok z cyklistiky. Elektrobicykel má väčšie kolesá s priemerom 27,5 palca, 26,8-palcové riadidlá a hydraulické odpruženie s aretáciou.

Srdcom bicykla je vysoko výkonný 250 W motor, ktorý v kombinácii s 36 V inteligentným bezkartáčovým regulátorom umožňuje maximálnu rýchlosť 25 km/h.

K dispozícii sú 3 jazdné režimy – plne elektrický, s asistenciou a bez asistencie. Elektrický režim sa opiera o 7,5 Ah batériu. Režim asistencie pomáha pri prekonávaní náročných terénov, zatiaľ čo pri režime bez asistencie sa používateľ musí spoľahnúť len na svoje nohy.

Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

ELEGLIDE M1 sa môže pochváliť 21 rýchlostnými stupňami, od relaxačného tempa až po takmer pretekársky zážitok.

Vyššie spomenutá batéria s kapacitou 7,5 Ah ponúka dojazd až 65 km. Veľkou výhodou je aj jej vymeniteľnosť, vďaka čomu sú prípadné opravy či úpravy o čosi menej komplikované.

Čo sa týka konštrukčnej stránky, ELEGLIDE M1 je vyrobený z hliníkovej zliatiny, ktorá zaručuje prvotriednu odolnosť a pohodlie aj na nerovnejších terénoch. Výborne sa tak hodí nielen na asfaltové cesty, ale aj do prírody.

ELEGLIDE M1 si môžete zakúpiť už dnes, konkrétne z e-shopu Geekbuying. Ten ho teraz dokonca ponúka vo fantastickej zľave, ktorú možno skombinovať s kupónom GKB23MS1. Namiesto 1 048,72 € tak za bicykel zaplatíte len 603,19 €.

Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

ELEGLIDE M1 Plus

 Cena: 753,19 € |  Kupón: GKB23MS1 |  Poštovné: Zadarmo do SR

TIP: Pri platení využite PayPal. Ušetríte tým ďalších 15 dolárov (13,92 €, pozn. red.)


ELEGLIDE M1 Plus je z veľkej časti rovnaký ako základný model, o ktorom si si mal možnosť prečítať vyššie. V podstate jediná vec, ktorá sa zmenila, je veľkosť batérie (12,5 Ah) a tým pádom a dojazd (100 km). Zvyšné špecifikácie ostávajú nezmenené.

Čo sa týka ceny, elektrobicykel si môžete prostredníctvom obchodu Geekbuying zadovážiť za fantastickú cenu 753,19 €. Nezabudnite na kupón GKB23MS1.

Eleglide T1

 Cena: 853,19 € |  Kupón: GKB23MS1 |  Poštovné do SR: Zadarmo

TIP: Pri platení využite PayPal. Ušetríte tým ďalších 15 dolárov (13,92 €, pozn. red.)


Eleglide T1 je horský bicykel s elektrickým motorom, ktorý dokáže azda všetko. Jazdiť na ňom samozrejme môžete ako na úplne bežnom bicykli, no ak si budete chcieť uľahčiť prácu, zapojiť môžete elektromotor a vyrazíte.

Eleglide T1
Zdroj: Eleglide

V jeho konštrukcii sa nachádza elektrický motor s výkonom 250 W (najviac, čo povoľuje EÚ), ktorý dokáže zrýchliť na 25 km/h (opäť, na najvyššiu povolenú rýchlosť). Bicykel poháňa vymeniteľná 450 Wh lítium-iónová batéria, s ktorou môžete na jedno nabitie jazdiť až 100 km!

Samozrejmosťou sú veľké 27,5-palcové CST pneumatiky vhodné nielen do mesta, ale aj na nespevnené povrchy, ako napríklad na lesné cestičky či lúku.

K dispozícii budete mať aj 7-stupňový systém SHIMANO, ktorý vám umožní jazdiť pohodlne nielen na čisto elektrický pohon, ale aj na kombinovanú jazdu. Poteší tiež hydraulická vidlica, ktorú môžete zamknúť na rovných cestách a odomknúť pri jazde po nerovnostiach.

Eleglide T1
Zdroj: Eleglide

Tešiť sa tiež môžete na LCD displej, na ktorom sa vám zobrazia všetky potrebné informácie o jazde – aktuálna rýchlosť, dojazd či aktuálne zaradený rýchlostný stupeň. Tých je celkom 5 rozdelených podľa maximálnej rýchlosti (12, 16, 20, 23 a 25 km/h).

Bicykel vďaka konštrukcii zo zliatiny hliníka uvezie pasažierov vážiacich do 120 kilogramov, má certifikáciu IPX4 a váži 26 kilogramov. Obchod Geekbuying, ktorý ho predáva, vám ho doručí do niekoľkých pracovných dní. Elektrobicykel sa už totiž nachádza v Európskej únii a má všetky potrebné papiere na to, aby ste nemuseli doplácať čokoľvek navyše.

Ak sa vám páči, nezabudnite použiť kupón GKB23MS1, ktorý zníži cenu na 853,19 €.

Eleglide Tankroll

 Cena: 1 103,19 € |  Kupón: GKB23MS1 |  Poštovné do SR: Zadarmo

TIP: Pri platení využite PayPal. Ušetríte tým ďalších 15 dolárov (13,92 €, pozn. red.)


Eleglide Tankroll
Zdroj: Eleglide

Eleglide Tankroll je, ako jeho názov napovedá, poriadny tank medzi elektrobicyklami. Má poriadne pevnú konštrukciu a hrubé (aj široké) pneumatiky, ktoré vás hravo povozia nielen mestskými uličkami, ale aj po lese či lúkach.

Jeho maximálny výkon dosahuje 740 W, čo je v kombinácii s 57 Nm krútiaceho momentu dosť pre bežné jazdenie. Motor energiu čerpá z 10 Ah batérie, ktorá tak bicyklu v závislosti od hmotnosti pasažiera dokáže poskytnúť dojazd až 70 km na jedno nabitie.

Bicykel je okrem toho vybavený 7-rýchlostným radiacim systémom SHIMANO a kotúčovými brzdami vpredu, aj vzadu. Na výber budete mať až z 5 úrovní asistencie (12 km/h, 16 km/h, 20 km/h, 23 km/h a 25 km/h) a dokonca aj špeciálny režim pre tlačenie bicykla, ktorý maximálnu rýchlosť obmedzí na 6 km/h. Čerešničkou na torte sú hydraulické tlmiče.

Eleglide Tankroll
Zdroj: Eleglide

Pri elektrickom bicykli je samozrejmosťou digitálny displej, ktorý zobrazuje aktuálnu rýchlosť, zvolený stupeň asistencie, počet prejdených kilometrov, stav batérie a mnoho ďalšieho.

Eleglide Tankroll si môžete kúpiť v overenom technologickom obchode Geekbuying za fantastickú cenu 1 103,19 €. Stačí, ak v košíku zadáte kupón GKB23MS1 a zaplatíte cez PayPal. Poštovné je samozrejme zadarmo.