Úvod Zaujímavosti Google na Slovensku čaká obrovská ZMENA: Prvé zábery toho, ako bude vyzerať!

Google na Slovensku čaká obrovská ZMENA: Prvé zábery toho, ako bude vyzerať!

Nové vylepšenia postupne získajú všetci používatelia na celom svete.

1

Google ide s dobou, preto sa rozhodol osviežiť svoje rozhranie a priniesť nové funkcie a vylepšenia. Tie sa budú týkať celkového Disku, dokumentov, tabuliek a prezentácií.

V najbližších dňoch sa môže stať, že sa vzhľad vášho Disku zmení. Dôvodom je nový Google Material Design 3, ktorý prináša nové používateľské rozhranie a je navrhnutý tak, aby zjednodušil ovládanie.

V dokumentoch, tabuľkách a prezentáciách sa zjednoduší rozhranie na hornej lište, ktoré vám pomôže nájsť rýchlejšie tie najpoužívanejšie funkcie. Zároveň vás čakajú vylepšenia v komentároch. Niektoré funkcie boli dokonca premiestnené, aby sa znížila neprehľadnosť v novom rozhraní. Pribudne napríklad ikona hodín v pravom hornom rohu, ktorá slúži na rýchle informácie o stave dokumentu, ako je napríklad posledná úprava a história verzií.

google dokumenty
Zdroj: Google

Zmení sa aj celkový Disk

Výraznou zmenou prejde aj celkový vzhľad Disku. Vďaka novému vyhľadávaniu budete môcť rýchlejšie nájsť súbory, ktoré potrebujete. Na hlavnej stránke pribudnú aj podrobnosti o dokumentoch priamo v ich náhľade, čo má umožniť rýchlejší prístup a zvýšenie produktivity.

Ak na svoju prácu používate aplikácie od Google, nové rozhranie by vám ju malo urýchliť a sprehľadniť. Novinky postupne dostanú všetci používatelia, zmeny by sa mali objaviť už v najbližších dňoch.

google zmeny
Zdroj: Google