Úvod Aplikácie VEĽKÝ POZOR: Používate tieto 2 aplikácie? WhatsApp vám s okamžitou platnosťou vymaže...

VEĽKÝ POZOR: Používate tieto 2 aplikácie? WhatsApp vám s okamžitou platnosťou vymaže účet!

Kvôli pár vylepšeniam sa vám neoplatí takýmto spôsobom riskovať.

0

Ak používate neoficiálne aplikácie WhatsApp, mali by ste za to niesť určitú zodpovednosť. Spoločnosť Meta teraz varuje pred tým, že vám môže zablokovať alebo natrvalo odstrániť váš účet spolu so všetkými kontaktmi a správami. Informuje o tom portál Gearrice.

Aj keď je táto aplikácia veľmi obľúbená a používajú ju milióny ľudí po celom svete, nie každý si stiahol jej oficiálnu verziu. Namiesto toho používajú napodobeniny ako WhatsApp Plus alebo GB WhatsApp. Dôvodom sú rôzne novinky, funkcie či vylepšenia, ktoré originál neponúka, napríklad viac emotikonov alebo pozadí.

Práve tieto dve aplikácie prekážajú vývojárom. Keďže si ich nemôžete stiahnuť z oficiálnych obchodov, môžu vám spôsobiť rôzne problémy, napríklad vírusy. Tieto dve aplikácie používajú zdrojový kód hlavnej aplikácie bez povolenia jej vlastníkov, takže ide o neoficiálne klony. To je hlavný dôvod, prečo sa nenachádzajú v obchode Google Play ani v obchode Apple Store a na stiahnutie sa musia používať iné úložiská.

whatsapp
Zdroj: WhatsApp

Ak ich budete používať aj naďalej, Meta vám môže dokonca natrvalo zablokovať účet. Najskôr dostanete upozornenie s tým, že účet je pozastavený, no ak neposlúchnete, môžete prísť o všetky svoje údaje. Radšej používajte oficiálne aplikácie, pri ktorých vám také riziko nehrozí. Len nedávno sa WhatsApp navyše vylepšil a priniesol nové a zaujímavé funkcie.