Úvod Novinky AKTUÁLNE: Fantastická správa pre Slovákov. Netflix ide zlacňovať aj u nás. Takéto...

AKTUÁLNE: Fantastická správa pre Slovákov. Netflix ide zlacňovať aj u nás. Takéto sú predbežné ceny

Na Balkáne mesačne ušetria 2 až 3 eurá.

0

Netflix sa dychtivo snaží napraviť svoje nedávne neúspechy, ktoré sa pretavili do silno červených čísel. Niektoré zmeny používateľov skôr pobúrili, ako napríklad nová politika ohľadom zdieľania hesiel, no v pláne sú aj také novinky, ktoré, naopak, mnohých náramne potešia. A práve jedna taká novinka sa čoskoro dopracuje aj ku nám.

Obľúbená streamovacia platforma oficiálne znižuje svoje ceny na vybraných trhoch. Ako uvádza server Cord Cutter News, z nižších cien sa môžu radovať predplatitelia zo Strednej Ameriky, Chorvátska, Slovinska, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Albánska, Severného Macedónska, Bulharska a dokonca aj Slovenska.

Napríklad na Balkáne po novom za základný program zaplatia len 4,99 eur mesačne, čo je výrazný rozdiel oproti pôvodnému poplatku 7,99 eur. Zlacnel tu pritom aj štandardný plán (z 9,99 eur na 7,99 eur) a prémiový plán (z 11,99 eur na 9,99 eur).

Čo sa týka slovenských cien, tie zatiaľ (v čase písania článku) ostávajú na pôvodných hladinách. Nový cenník sa aplikuje postupne, a teda nepríde všade v rovnaký čas.

netflix
Zdroj: Unsplash

Netflix to myslí vážne

Netflix ceny veľmi často neznižuje. Práve naopak, je to celkom rarita. Ide preto o jasný dôkaz, že platforma sa naozaj snaží otočiť svoju aktuálnu situáciu k lepšiemu. Stimulom stojacim za zlacnením však nemusia byť len jej vlastné čísla. Dôležitú úlohu zrejme zohral aj nátlak konkurencie, ktorá ponúka široké knižnice obsahu za často výrazne nižšie ceny.

Trh so streamovacími platformami je dnes oveľa hustejší ako pár rokov dozadu. Dokonca aj v tak malej krajine, ako je Slovensko, máme k dispozícii kopu rôznych služieb, vrátane HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video a po novom aj SkyShowtime.

Ak sa teda Netflix chce udržať na vrchole, musí pár vecí zmeniť. A sme veľmi radi, že sa medzi tieto „veci“ zaradili aj ceny.