Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Od nového roka pribudne nový 12 € poplatok. Táto banka ho...

POZOR: Od nového roka pribudne nový 12 € poplatok. Táto banka ho bude účtovať za vydanie platobnej karty!

Ak si nedáte pozor, od 1. februára môžete za základnú službu platiť 12 €. Týka sa to všetkých zákazníkov, nových aj existujúcich.

11

Platiť poplatky je niečo, čo nemá rád nikto z nás. Na mnohé z nich sme si na Slovensku zvykli, hoc v zahraničí by si niečo také ku svojim klientom nedovolili. Aj napriek tomu niektoré banky prichádzajú s novými a novými spôsobmi, ako od ľudí vymámiť ďalšie peniaze navyše. Taký je aj príklad 365.bank, ktorá od 1. februára zavádza mimoriadne vysoký poplatok za základnú službu.

Od 1. februára 2023 sa klienti tejto banky môžu pripraviť na nepríjemné vysokú sadzbu za vydanie platobnej karty, a to aj tej, ktorá vám má prísť po uplynutí platnosti vašej aktuálnej. V skratke, ak chcete fyzickú platobnú kartu, bude to stáť celkom šokujúcich 12 €.

banka
365.bank sa snaží za každú cenu digitalizovať služby. Doplatiť na to môžu nepozorní. Zdroj: 365.bank

Nielen karta, ale aj výber

Viac si klienti banky zaplatia aj za výber hotovosti z bankomatu iných bánk. Namiesto toho, aby sme sa na Slovensku priblížili moderným krajinám, ktoré majú túto službu väčšinou bezplatnú, budú klienti 365.bank namiesto 3 € platiť už 4 €. To je na jeden výber viac než dosť.

Výbery hotovosti sú v našej sieti bankomatov aj naďalej bez poplatku. V prípade, že klienti potrebujú zrealizovať viac ako jeden výber mesačne z cudzej siete bankomatov, môže byť pre nich výhodnejšou alternatívou rozšírený Účet plus, kde majú až 4 výbery hotovosti v rámci balíka,” obhajuje zvýšenie sadzby 365.bank pre TECHBYTE.

platobny terminal
Ilustr. foto: pexels.com

Prečo tak vysoký poplatok?

Našou ambíciou je zvýhodňovať tie bankové produkty a služby, ktoré budú podporovať udržateľné bankovníctvo. Tj. s fokusom na digitalizáciu, paperless a plasticless princíp.

Klienti 365.bank majú možnosť využívať digitálnu kartu, ako plnohodnotnú alternatívu voči klasickej plastovej karte. Táto karta je zadarmo a môžu si ju kedykoľvek prevydať tiež bez poplatku, na pár klikov priamo v aplikácii. Digitálnou kartou sa snažíme prispieť k ešte väčšiemu minimalizovaniu plastov. Navyše zvyšuje aj bezpečnosť online platieb, čo klienti ocenia najmä vzhľadom na narastajúci počet e-commerce nákupov,” vysvetľuje banka.

Ak ste sami klientmi 365.bank alebo poznáte niekoho, kto je klientom, dajte im vedieť. O niečo vyše mesiaca totiž začne platiť nový cenník, ktorý môže prekvapiť nejedného z nás.