Úvod Aplikácie Používate túto aplikáciu? Pribudne nová funkcia, ktorá vám môže zachrániť život!

Používate túto aplikáciu? Pribudne nová funkcia, ktorá vám môže zachrániť život!

Do Waze čoskoro pribudne funkcia, ktorá môže zachrániť nejeden ľudský život. Aplikácia začne varovať pred úsekmi s častým výskytom nehôd.

0

Waze je obľúbeným pomocníkom mnohých šoférov, a to z viacerých pádnych dôvodov. Aplikácia slúži nielen na navigovanie, ale aj na varovanie pred zápchami či radarmi. A čoskoro do nej pribudne ďalšia skvelá funkcia, ktorá dokonca môže zachrániť ľudské životy.

Žiaľ, cesty nie sú zrovna tým najbezpečnejším miestom. Každý deň sa na nich odohrávajú nepríjemné, v nemalom počte aj tragické nehody. A práve na túto smutnú skutočnosť sa plánuje zamerať avizovaná funkcia. Tá totiž bude vodičov varovať pred úsekmi, na ktorých boli predtým viackrát nahlásené nehody, píše The Verge. Tieto úseky budú v aplikácii vyznačené silnou červenou farbou, ako môžete vidieť na snímke pod týmto odsekom.

Waze - nehodové úseky
Zdroj: Geektime

Vodiči väčšinou poznajú nehodové úseky len vo svojom okolí. Táto funkcia sa tak môže náramne hodiť na dlhých cestách do vzdialených a neznámych destinácií. Rovnako môže byť aj skvelou pomôckou pre nových vodičov, ktorí sa s nástrahami ciest ešte len zoznamujú.

Zatiaľ nie je isté, kedy sa funkcia dostaví do stabilnej verzie mobilnej aplikácie. Vzhľadom na jej užitočnosť však veríme, že už čoskoro.

Ak ste členom testovacieho programu, v aplikácii by vám malo vyskočiť upozornenie, ktoré vás oboznámi s funkciou History of crashes (história nehôd). Sprievodný text uvádza, že nehodové úseky sú určované na základe hlásení od vodičov, čo znamená, že by každý z takýchto úsekov mal byť relevantný a aktuálny.

Waze - nehodové úseky
Zdroj: Geektime