Úvod Aplikácie Je to tu! Mapy Google pridávajú 2 dôležité funkcie, na ktoré sme...

Je to tu! Mapy Google pridávajú 2 dôležité funkcie, na ktoré sme čakali dlhé roky!

Tieto vylepšenia môžu pomôcť viacerým šoférom.

2

Mapy Google majú dobrú správu pre všetkých používateľov. Najnovšia aktualizácia so sebou priniesla dve praktické funkcie, na ktoré viacerí určite čakali. Skontrolujte si preto Obchod Play pre najnovšie aktualizácie.

Nedávno prišli Google Maps so zobrazovaním kvality ovzdušia, no tento raz potešia hlavne majiteľov elektromobilov a ľudí, ktorí potrebujú bezbariérový prístup. Informuje o tom aj Google na svojom blogu.

Nabíjacie stanice pre elektromobily

Prvou zaujímavou a dlho očakávanou funkciou je priame vyhľadávanie nabíjacích staníc pre elektromobily vo vašom okolí. Výhodou je, že si môžete navoliť typ prípojky, aký potrebujete a tiež môžete filtrovať len tie stanice, o ktoré máte naozaj záujem.

Keď otvoríte aplikáciu Mapy Google, stačí, ak do vyhľadávania napíšete „nabíjacia stanica“ a zobrazí vám kompletnú ponuku. Vidíte tam vzdialenosť a aj typy kompatibilných prípojok. Funkcia je dostupná v systémoch Android aj iOS a vyhľadať ju môžete vo všetkých krajinách, kde sa nabíjacie stanice vyskytujú.

nabijacia stanica
Zdroj: Andrea Šípošová (TECHBYTE.sk)

Po novom už aj informácie o bezbariérovom prístupe

Druhou funkciou je vyhľadávanie bezbariérových miest. V roku 2020 sa táto funkcia spustila v Austrálii, Japonsku, Veľkej Británii a v USA, no teraz je dostupná celosvetovo pre všetkých používateľov v systémoch iOS a Android.

Stačí, ak si v aplikácii v nastaveniach dostupnosti povolíte možnosť „Miesta s dostupnosťou“. Potom si vyhľadajte akékoľvek miesto či podnik a v informáciách sa vám zobrazí ikona pre vozíčkarov. To znamená, že na danom mieste je k dispozícii aj bezbariérový vstup. Ak bude daná ikona prečiarknutá, znamená to presný opak.

bezbarierova dostupnost
Zdroj: Andrea Šípošová (TECHBYTE.sk)