Úvod Novinky Ste klientom tejto banky? Veľký POZOR inak môžete prísť o peniaze!

Ste klientom tejto banky? Veľký POZOR inak môžete prísť o peniaze!

VÚB varuje pred premysleným podvodom.

1
Foto: Orange

VÚB banka upozorňuje, že aktuálne do popredia vstupuje nový typ podvodov, ktorý prebieha prostredníctvom prihlasovania sa cez internetový vyhľadávač Google. Po zadaní kľúčových slov v prehliadači spojených so službami alebo produktami banky (ako napríklad „vub ib“, „vub banking“, „vub quatro“ a podobne), môže používateľom spomedzi prvých vyhľadaní naskočiť reklamný odkaz, ktorý ich následne presmeruje na podvodnú stránku online bankovníctva.

Následne vyplnením prístupových práv do internetového bankovníctva a vyplnením údajov o karte, ich môžu podvodníci pripraviť o finančné úspory. Preto si treba dávať pozor, na aký odkaz ľudia klikajú a kam vpisujú svoje údaje. Stále platí, že jediná overená cesta, ako sa do internetového bankovníctva banky prihlásiť, je oficiálna stránka.

Podvod VÚB
Zdroj: VÚB

Ako vyzerá bezpečná stránka VÚB?

Výlučné URL adresy pre online bankovníctvo sú:

Okrem toho stále prebiehajú aj klasické phishingové útoky prostredníctvom podvodných SMS a e-mailov. Ako tieto podvody vyzerajú nájdete na: https://vub.sk/phishing.

Ak niekto takúto správu obdržal, nesmie na ňu reagovať a je potrebné, aby ju vymazal. Ak už svoje údaje zadal, bezodkladne sa musí obrátiť na Kontaktné centrum 0850 123 000 (+421 2 4855 59 70 zo zahraničia).

Netreba zabúdať, že banka nikdy nežiada údaje o platobnej karte prostredníctvom e-mailu, SMS ani telefonicky. Viac info nájdete aj na stránke www.bezpecnenakupy.sk.