Úvod Výrobcovia Doogee Doogee S96 GT: Dokonalé vzkriesenie prvého telefónu s nočným videním na svete

Doogee S96 GT: Dokonalé vzkriesenie prvého telefónu s nočným videním na svete

Najunikátnejší telefón s nočným videním sa vracia. Prináša významné vylepšenia.

0
Doogee S96 GT
Zdroj: Doogee

Odolné telefóny sú určené pre špeciálne podmienky, čo ich zároveň stavia do perfektnej pozície pre testovanie nových technológií. Jeden z najpopulárnejších modelov, ktorý určite utkvel v pamäti mnohých technologických nadšencov, je Doogee S96 Pro. Išlo totiž o vôbec prvý smartfón s kamerou s nočným videním. Aby toho nebolo málo, prichádza ďalšie prekvapenie. Dva roky od predstavenia spomínaného modelu, ktorého sa podarilo predať cez milión kusov, sa spoločnosť Doogee pripomína s verziou Doogee S96 GT s mnohými novými funkciami.

Výrobca si dal aj tentokrát záležať na tom, aby telefón ponúkal dostatok funkcií a aj napriek tomu si zachoval svoje kúzlo a pôvab. Doogee S96 GT je preto postavený na rovnakom dizajne ako jeho predchodca, avšak prináša vylepšenia v oblasti operačnej pamäte, čipsetu, selfie fotoaparátu a operačného systému. Aby ale dizajn nebol úplne rovnaký, na trh tiež príde vstupná špeciálna limitovaná edícia v žlto-zlatom prevedení.

Doogee S96 GT
Doogee S96 GT. Zdroj: Doogee

Doogee S96 GT: V čom bol vylepšený?

Poďme sa pozrieť na jednotlivé vylepšenia. Nový telefón S96 GT sa dočká populárneho čipsetu MediaTek Helio G95, ktorý výrazne preskakuje možnosti predchádzajúcej verzie Helio G90, ktorý poháňal model S96 Pro. S pomocou tohto čipu pobeží telefón podstatne rýchlejšie a svižnejšie, pričom bude zároveň výrazne spoľahlivejší. Okrem toho prichádza aj výrazné zlepšenie z hľadiska úložiska, ktoré v porovnaní s verziou Pro narástlo z pôvodných 128 GB na 256 GB. Tešiť sa môžete aj na slot pre microSD kartu, pomocou ktorej môžete kapacitu rozšíriť o 1 TB.

Model Doogee S96 Pro bol hlavne prvým telefón s kamerou s nočným videním. S96 GT túto funkciu posúva ešte o niekoľko krokov vpred. Telefón sa dočkal zlepšenia celkových schopností, a tak po novom dokáže dokonale zachytiť scénu až do vzdialenosti 15 metrov!

Výrazne lepší je aj predný fotoaparát. Nový Doogee S96 GT totiž disponuje 32 Mpx selfie snímačom, zatiaľ čo verzia S96 Pro si musela poradiť len s 16 Mpx kamerou. Telefón bude poháňať operačným systém Android 12, ktorý je v zariadení predinštalovaný.

Doogee S96 GT
Doogee S96 GT. Zdroj: Doogee

Okrem vyššie spomenutých predností ďalej Doogee S96 GT disponuje 6,22-palcovým displejom prekrytým sklom Corning Gorilla Glass, batériou s kapacitou 6 320 mAh a zadným fotomodulom, ktorý je tvorený 48 Mpx, 20 Mpx a 8 Mpx senzormi.

Armádna norma aj odolnosť voči horúcej vode

Ani to ale nie je všetko. Doogee je výrobca známy expertízou v oblasti odolnosti. Aj Doogee S96 GT preto ponúka certifikáciu IP68 a IP69K, vďaka čomu je odolný voči prachu aj vode. Chýbať nemôže ani armádna norma MIL-STD-810H, ktorá jasne špecifikuje, že telefón musí zvládnuť aj extrémne podmienky.

Doogee S96 GT sa do predaja dostane na platformách AliExpressDoogeemall zhruba v polovici októbra tohto roku, pričom hneď na začiatku predaja bude k dispozícii s pomerne zaujímavými zľavami a kupónmi. Aby toho nebolo málo, tak budete mať možnosť novinku získať úplne zadarmo v rámci súťaže. Ak vás táto možnosť zaujala, zamieriť by ste mali na oficiálnu webovú stránku výrobcu.