Úvod Novinky Extrém vo forme telefónu: Novinka sa z 0 % na 100 %...

Extrém vo forme telefónu: Novinka sa z 0 % na 100 % nabije za 10 minút!

0
Zdroj: Vivo/JuralMin (Pixabay)/Canva (úprava redakcie)

Spoločnosť Vivo opäť upevnila svoju poprednú pozíciu v oblasti rýchleho nabíjania pre smartfóny. Oficiálne odohalila svoju novú technológiu, ktorá dokáže obnoviť plnú kapacitu batérie len za 10 minút (pri izbovej teplote 25 °C), a to vďaka revolučnému výkonu až 200 W.

S touto technológiou môžu dať používatelia zbohom nabíjaniu počas noci, ktoré môže byť pre batériu z dlhodobého časového hľadiska neprospešné. Prvým smartfónom, ktorý si ju osvojil, je iQOO 10 Pro, konkrétne na ázijsko-pacifickom trhu, uvádza spoločnosť v sprievodnej tlačovej správe.

Bolo to práve Vivo, ktoré ešte v roku 2020 uviedlo na trh prvé komerčné nabíjanie pri výkone 120 W. Teraz, o dva roky neskôr, opäť posúva latku, a to takmer 2-násobne.

10 inovácií pre ešte rýchlejšie nabíjanie

Výrobca si dal na svojej technológii skutočne záležať. Súvisí s ňou až 10 zásadných inovácií, ktoré zaručujú stabilitu, bezpečnosť, ale aj dlhodobo skvelý výkon.

Medzi týmito inováciami nájdeme novú batériu s ultratenkými pólovými doskami, nový elektrolyt, nabíjacie čerpadlo, nový separátor a tiež novú schému batérie. V rámci ochranných prvkov možno hovoriť o novom tepelne vodivom géle, novom ochrannom obvode a taktiež samostatne vyvinutom algoritme stavu batérie.

Všetky tieto faktory sa podpisujú pod dlhodobo udržateľnú kapacitu batérie. Výrobca sľubuje, že batéria si aj po 1 600 nabíjacích cykloch udrží viac ako 80 % pôvodnej kapacity.

Smartfón pre okamžitú hernú akciu

Čo sa týka samotného iQOO 10 Pro, ide o vlajkovú loď zameranú na hráčsku komunitu na ázijsko-pacifickom trhu. Veľkú časť výbavy zdieľa s modelom Vivo X80 Pro, ktorý bol na Slovensku uvedený 23. júna za cenu 1 099 eur.

Rátať tak možno s vysoko výkonným čipom Snapdragon 8+ Gen 1, zobrazovacím čipom Vivo V1+, kvalitným displejom s rozlíšením 2K a podporou pre HDR10+ či výkonným kamerovým systémom so stabilizáciou Gimbal.

Pre zaručenie maximálnej hernej estetiky smartfón prichádza v dvoch farebných prevedeniach, a to čiernej a takzvanej BMW Motorsport, ktorá obsahuje smaltovaného sklo, karbónové vlákna a umelú kožu.