Úvod Zaujímavosti POZOR: Takto ľahko prídete o 6 000 €. Žena z Humenného si chybu uvedomila príliš...

POZOR: Takto ľahko prídete o 6 000 €. Žena z Humenného si chybu uvedomila príliš neskoro!

Na internete buďte mimoriadne opatrní. Dvakrát tak to platí pre staršie generácie.

14

Internet je plný nástrah, ktoré nedokáže dostatočne rýchlo a presne identifikovať každý z nás. Je jasné, že mladšia generácia s takýmito hrozbami nemá problém, veď sme na internete predsa vyrastali. Staršie generácie sa s relatívne novými technológiami stále snažia zžiť a niekedy to môže dopadnúť naozaj zle. O novom prípade informovala Polícia Slovenskej republiky.

Aj takto môžu odplávať vaše peniaze. Slovenka poslala tisíce eur námorníkovi na opravu lode,“ píše polícia.

69-ročná Humenčanka sa cez sociálnu sieť Facebook spojila s neznámou osobou, ktorá o sebe hovorila ako o „námorníkovi,“ ktorému sa pokazila loď. Obaja si písali a ich internetový vzťah mal prerásť aj vo fyzický. Aspoň to si myslela podvedená žena. „Osoba koncom marca tohto roku počas jednej zo vzájomných komunikácií pod zámienkou vrúcneho vzťahu k tejto žene požadovala finančné prostriedky,“ objasňuje polícia.

Muž mal peniaze potrebovať na opravu stroja nachádzajúceho sa na lodi, na ktorej pracuje. Dobrosrdečná Slovenka preto v banke zadala platobný príkaz na úhradu zo svojho účtu na účet, ktorý jej muž určil. Nešlo pritom o zanedbateľnú sumu. Žena previedla celkom 6 200 €.

Ani to však neznámemu mužovi nestačilo. Od ženy totiž požadoval ďalších 10 000 eur, čo však už žena odmietla poslať. Našťastie. Internetový podvodník sa následne odmlčal a so ženou úplne prestal komunikovať.

Slovenka síce podvod okamžite nahlásila na polícii, no výsledok vyšetrovania pravdepodobne nebude priaznivý. Nebola by totiž prvou a podľa doterajšieho správania starších ľudí ani poslednou, ktorá spraví takúto chybu. „Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom, ktorý v prípade vedie trestné stíhanie pre podvod,“ uzavrela polícia.