Úvod Novinky TOP 5 elektrických bicyklov a kolobežiek: Tieto kúsky zmenia spôsob, akým cestujete!

TOP 5 elektrických bicyklov a kolobežiek: Tieto kúsky zmenia spôsob, akým cestujete!

Otestované kolobežky a bicykle, ktoré zmenia to, ako fungujete.

2
Teplé dni sú na Slovensku definitívne tu. Spolu s pekným počasím sa otvára aj možnosť výletov alebo len trávenia času mimo domov a bytov. Na presun po meste či po dedine Slováci vo veľkom používajú elektrické bicykle a kolobežky, ktoré sú čoraz populárnejšie. Rok 2022 pritom nebude iný, o čom svedčia aj najnovšie štatistiky. Nižšie nájdete 5 tipov na osvedčené modely, ktoré sme buď sami vyskúšali, alebo ich používa už niekoľko tisíc ľudí po celom svete.

Eleglide D1 Master

🛒 Cena: 854,13 € | 🎫 Kupón: 22MARCH4 | 🚚 Poštovné: Zadarmo Dostávame sa k najvýkonnejšej kolobežke, akú sme mali možnosť testovať. Eleglide D1 Master je vybavená dvoma 500 W motormi. Ide o naozaj výkonný kus techniky, ktorá nemá problém ani s ťažšími jazdcami.
21-centimetrov široká platforma je pohodlná, rovnako tak aj plné odpruženie predného a zadného kolesa. Kolobežka má tak vysoký výkon, že pri rozbehu je zadné koleso schopné „prešmykovať“ aj vtedy, ak na nej stojí 90 – 100 kg vážiaci človek.
Eleglide D1 Master stojí 854,13 €, stačí len zadať kupón 22MARCH4. Obchod vám kolobežku doručí kuriérom priamo domov. Doplácať už nemusíte nič. Eleglide D1 Master sme nedávno testovali aj u nás v redakcii. Čo si o nej myslíme si môžete prečítať v tomto článku.

Bezior X1500

🛒 Cena: 1 421 € | 🎫 Kupón: 22MARCH4 | 🚚 Poštovné: Zadarmo Bezior X1500 je horský bicykel, ktorý spája poriadny výkon 1 500 W motora s poriadne objemnou batériou. Tá bicyklu ponúka dojazd na jedno nabitie až 100 kilometrov. Bicyklu nechýbajú veľké 26“ kolesá či 27-stupňový prevodový systém SHIMANO.
Vo výbave tiež nájdete kotúčové brzdy, odolnosť IP54 a oveľa viac. Jeho cena bola stanovená na 1 421 €, čo síce nie je málo, no na výbavu, ktorú bicykel ponúka, určite ani veľa. Pri objednávke prosím použite kupón 22MARCH4. Poštovné z EÚ skladu máte samozrejme zadarmo, nedoplácate pritom ani žiadne poplatky navyše.

Bezior X500

🛒 Cena: 1 283,93 € | 🎫 Kupón: 22MARCH4 | 🚚 Poštovné: Zadarmo BEZIOR X500 svojou konštrukciou pripomína klasický horský bicykel. S batériou ukrytou v konštrukcii je ideálnou voľbou pre kohokoľvek, kto chce v meste mimo neho cestovať čo najpohodlnejšie.
Bicykel ponúka dojazd 100 kilometrov a maximálnu rýchlosť 30 km/h. To je pre slovenské cesty viac než dosť. Poteší tiež fakt, že bicykel je výrazne lacnejší než jeho prémioví súrodenci. Výrobca si zaň pýta 1 283,93 €, stačí ak zadáte kupón 22MARCH4.

Xiaomi Ninebot Max G30

🛒 Cena: 614,45 € | 🎫 Kupón: NNN9G30P | 🚚 Poštovné: Zadarmo Hlavným lákadlom tohto konkrétneho modelu je jeho obrovská kapacita batérie. Vnútri konštrukcie sa totiž schováva 15,3 Ah batéria, vďaka ktorej na jedno nabitie prejdete až 65 kilometrov. To musí stačiť aj pre tých najnáročnejších používateľov.
Okrem toho sa kolobežka pýši prémiovým vyhotovením, ktoré je plné malých, no užitočných inovácií. Medzi ne určite patria kvalitné 10“ pneumatiky, ktoré nikdy nedostanú defekt, silnejší 350 W motor alebo upravený systém skladania, vďaka ktorému kolobežku zložíte za 3 sekundy.
Súčasťou výbave je aj LED displej, ktorý zobrazuje zostávajúcu batériu, aktuálnu rýchlosť a zvolený režim (eco, štandard a šport). Vďaka silnejšiemu motoru dokáže kolobežka bez väčších problémov zdolať aj 20 % stúpanie.
Ako už býva pri kolobežkách Ninebot zvykom, súčasťou batériového systému je aj rekuperácia, ktorá pri brzdení alebo pustení „plynu“ začne automaticky získavať časť energie, ktorou dobíja batériu. Aj vďaka tomu dokáže ponúknuť tak vysoký dojazd. Jedinou nevýhodou je mierne vyššia hmotnosť kolobežky. Kvôli veľkej kapacite batérií sa musíte pripraviť na 19,1 kg ťažké „približovadlo“, ktoré vám však bude slúžiť až kým sa nezhorší počasie. A potom zas ďalší rok. Ninebot KickScooter MAX G30 si môžete kúpiť za 614,45 €. Použite kupón NNN9G30P.

GOGOBEST GF700

🛒 Cena: 1 384,71 € | 🎫 Kupón: 22MARCH4 | 🚚 Poštovné: Zadarmo Posledným tipom na dnešný deň je elektrický bicykel GOGOBEST GF700, ktorý kombinuje perfektnú kvalitu konštrukcie, vysoký výkon a naozaj dlhú výdrž batérie. Spolieha sa totiž na objemnú 17,5 Ah batériu a až dva 500 W motory, ktoré dokážu vyvinúť maximálnu rýchlosť až 50 km/h.
K dispozícii tiež máte aj tri režimy podľa toho, ako veľmi chcete zapájať elektromotory. Môžu sa starať o 100 % pohonu, o 10 – 80 % pohonu alebo ostanú vypnuté a na bicykli budete jazdiť úplne bežne. Vďaka obrovskému výkonu motorov sa bicykel dokáže „vyškriabať“ na kopec so stúpaním až 45 stupňov.
Robustná konštrukcia sa prejavila aj na maximálnej nosnosti. Bicykel odvezie aj ľudí vážiacich do 200 kg. Podpísalo sa to aj na celkovej váhe, ktorá dosahuje stále úctyhodných 31,5 kg. Milovníkov lesa potešia aj „tučné“ pneumatiky, ktoré sú ako určené na lesné cestičky alebo na lúky. Vynikajúcou správou je, že namiesto pôvodných vyše 1 430 €, ho vďaka kupónu 22MARCH4 môžete mať za 1 374 €. Poštovné na Slovensko máte samozrejme zadarmo.