Úvod Recenzie RECENZIA Xiaomi JIMMY HW8 Pro: Vysávač aj mop v jednom vám ušetrí...

RECENZIA Xiaomi JIMMY HW8 Pro: Vysávač aj mop v jednom vám ušetrí čas aj námahu!

Xiaomi JIMMY HW8 Pro sa javí ako ideálny spotrebič do každej domácnosti. Čo sme zistili po mesačnom teste?

0
Je úplne jedno či bývate sami alebo máte v domácnosti štyri deti a dvoch psov, podlahy umývať z času na čas musíte, obzvlášť v daždivom či zasneženom období aké prevláda cez zimu, na jar či na jeseň. Väčšina z nás to robí tradične – najskôr povysávať alebo pozametať a potom pozmývať. Xiaomi však má lepšie riešenie. JIMMY HW8 Pro je zariadenie, ktoré vysáva a zmýva naraz, čím šetrí nielen čas, ale aj námahu. JIMMY HW8 Pro má niekoľko predností, ktoré z neho robia zariadenie vhodné do väčšiny domácností. Spomeniem napríklad 300 W výkon a 15 000 Pa sací výkon, vymeniteľnú 3 000 mAh batériu s výdržou až 35 minút, presné dávkovanie vody pomocou dýzy, dva zásobníky (jeden na čistú a druhý na špinavú vodu), veľký OLED displej so všetkými dôležitými funkciami a samočiastenie.

JIMMY HW8 Pro: Cena

🛒 Cena: 183,93 € | 🎫 Kupón: NNNBYTEHW8Pro | 🚚 Poštovné: Zadarmo Xiaomi JIMMY HW8 Pro nepatrí medzi najlacnejšie spotrebiče. Má na to dobrý dôvod, kombinuje vysávač aj mop do jedného šikovného balenia. Prejavilo sa to aj na cene – zariadenie stojí 303,88 €. Cenu však môžete výrazne znížiť na 183,93 € pomocou kupónu NNNBYTEHW8Pro.

JIMMY HW8 Pro: Dizajn a spracovanie

Tí, ktorí poznáte značku JIMMY patriacu do portfólia Xiaomi, iste viete, aké dobré stroje to sú. Je jedno či si objednáte lacnejší alebo drahší vysávač, vždy dostanete maximum, čo je v danom segmente možné získať. Iné to nie je ani pri modeli JIMMY HW8 Pro, ktorý je odetý do podobných farieb ako mnohé tyčové vysávače. Na zariadení prevládajú fialové akcenty, ktoré „vysávačo-mop“ zdieľa s jedným z najlepších vysávačov vôbec – JIMMY JV85 Pro. Prekvapivo nízka je aj hmotnosť zariadenia – len 5,43 kg s prázdnymi zásobníkmi, resp. 6 kg s plnými zásobníkmi na vodu. Vzhľadom na to, že sa JIMMY HW8 Pro nepredáva za 500 či viac eur sa budete musieť uspokojiť s konštrukciou, ktorú z veľkej časti tvorí plast. Je to problém v praxi? Vôbec. Ak vám, pochopiteľne, nevadí plast.

JIMMY HW8 Pro: Čo všetko ponúka?

JIMMY HW8 Pro je vysávač a mop zároveň. V jeho výbave teda nájdete všetko pre to, aby ste sa mohli pustiť do práce. Väčšina komponentov sa sústredí v spodnej časti zariadenia, kde okrem iného nájdete aj zásobník na čistú vodu s objemom 0,45 litra a na opačnej strane zásobník na špinavú vodu s objemom 0,35 litra. Nechýba tu ani filter, ktorý zachytáva väčšie kúsky nečistôt ako chlpy, vlasy či kamienky. Prednej strane dominuje veľký OLED displej, ktorý signalizuje aktuálny stav zariadenia. Používateľovi tak dáva presný pohľad o tom, v akom stave momentálne je. Ukazuje napríklad stav batérie, aktuálne zvolený stupeň výkonu či možné chyby, ktoré je nutné odstrániť. Nakoniec sa dostávame k trubici, na ktorej konci sa nachádza ergonomická rúčka, na ktorej sú ovládacie prvky ukryté v troch tlačidlách. Na vrchnej strane sa nachádzajú dve tlačidlá, ktorými zapínate/vypínate zariadenie a meníte režim výkonu. Na spodnej strane sa nachádza tlačidlo, ktorým aktivujete aplikátor vody, vďaka ktorému použijete len toľko vody s čistiacim produktom, koľko potrebujete.

JIMMY HW8 Pro: Vysávanie a zmývanie do niekoľkých sekúnd

Predtým, ako začnete, musíte do nádržky na čistú vodu naliať dosť vody a v prípade potreby aj čistiaceho produktu, koľko potrebujete. Z nášho testu vyplynulo, že jedna 0,45 litrová nádržka vydrží na pozmývanie jedného 100 m2 bytu. Ak sa chystáte zmývať väčší priestor, budete ju musieť doplniť. Pri výbere čistiaceho produktu však buďte opatrní, keďže tryska na vodu sa dokáže rýchlo upchať. Je preto vynikajúce, že Xiaomi do balenia pribalil 500 ml čistiaceho prostriedku, s ktorým môžete začať (vydrží naozaj dlho). Čo sa výkonu pri čistení týka, tam je JIMMY HW8 Pro skutočnou hviezdou. Zariadenie spustíte jednoducho – stačí ak stlačíte tlačidlo pre zapnutie a rotačná hubica sa okamžite začne točiť. Voda sa však neaplikuje automaticky. Na túto funkciu je určené ďalšie tlačidlo, ktoré aktivuje vodu z trysky umiestnenej nad hubicou. Či je to dobrý alebo menej dobrý systém je na vašom zvážení. Jedinou nevýhodou, na ktorú sme prišli je fakt, že ak dýza rozprašuje vodu blízko steny, môže ju zavlhčiť. S vodou preto treba narábať opatrne a rozprašovať ju na otvorenejšom priestore.
S vysávačom sa pracuje jednoducho, je ľahko manévrovateľný a na zemi sedí veľmi dobre. Môže za to aj jeho vyššia váha, ktorá zabezpečuje ideálny kontakt medzi rotačnou hubicou a podlahou, ktorú sa snaží vyčistiť. Útlejší ľudia pri dlhšom čistení môžu začať cítiť, že vysávač nepatrí medzi najľahšie, no nie je to nič, s čím by sa nedalo žiť. Menším problémom však môže byť fakt, že sa JIMMY HW8 Pro relatívne ťažko dostáva do kútov a kvôli jeho výške aj pod nábytok, kde sa nečistoty často zhromažďujú najčastejšie. Jedno sa však zariadeniu od Xiaomi musí nechať. Nečistoty odstraňuje naozaj dobre. Či sa snažíte upratať neporiadok po nehode v kuchyni alebo zablatené stopy po vašom štvornohom miláčikovi, JIMMY HW8 Pro s tým nebude mať absolútne žiaden problém. Fantastickou vlastnosťou HW8 Pro je fakt, že ho môžete kdekoľvek postaviť a on ostane stáť. Nemusíte ho opierať ani inak podkladať. To je skvelé hlavne vtedy, keď potrebujete z cesty upratať napríklad topánky alebo čokoľvek, čo by vám pri upratovaní mohlo prekážať.

JIMMY HW8 Pro: Dokáže sa sám vyčistiť

Veľmi prínosnou funkciou je samostatné čistenie hubice, ktoré šetrí čas aj námahu. Aby ste túto funkciu aktivovali, stačí podržať tlačidlo menenia sacieho výkonu na 3 sekundy vtedy, keď je JIMMY HW8 Pro vo svojom stojane. To aktivuje niekoľkominútové čistenie, pri ktorom z dýzy strieka čistá voda priamo do stojana, ktorý je sám o sebe akousi vaničkou. Z nej ju následne nasáva rotačná hubica, ktorá sa týmto spôsobom čistí. Čistenie sa však nezaobíde aj bez vašej pomoci. Po každom čistení by ste mali vyprázdniť nádobku na nečistoty, keďže v nej sa môžu nachádzať vlasy, zvieracie chlpy, prach a všeličo iné, čo by po istom čase začalo nepríjemne zapáchať. Dobrým nápadom je aj vyčistenie nádobky na čistú vodu.

JIMMY HW8 Pro: Výdrž batérie

Miestom, kde sa HW8 Pro môže v budúcnosti mierne vylepšiť je jednoznačne výdrž batérie. Na jedno nabitie totiž pohodlne dokáže pozmývať len okolo 80 metrov štvorcových. Pri prepočte na minúty môžete počítať s približne 30-minútovou výdržou (normálny režim), resp. 10-minútovou výdržou (najvyšší výkon). Ak potrebujete na jeden „záťah“ pozmývať väčšiu plochu, nezabudnite si doobjednať náhradnú batériu. Dávajte si však pozor na cenu, takýto akumulátor môže stáť od 50 do 80 €. Batéria sa následne z 0 % na 100 % nabije za približne 5 hodín, čo nie je úplne najmenej.

JIMMY HW8 Pro: Verdikt

Zmývanie bytu či domu nie je ideálna činnosť, ktorá na vás vybehne pri predstave toho, ako chcete relaxovať. Vďaka posunu v technológiách určených pre bežné domácnosti však už ani nemusí byť činnosťou, ktorá by vás mala strašiť. Faktom je, že odkedy sme JIMMY HW8 Pro začali testovať, byt sme zmývali výrazne častejšie než dovtedy a na moje prekvapenie zmývanie začalo „baviť“ aj mňa. Byt bol za pár minút povysávaný, pozmývaný a vďaka pribalenému čističu aj pekne voňal. Nevýhodou môže byť počiatočná investícia, ktorá nepatrí medzi tie najnižšie, no zároveň nedostanete len „zmývač“ podláh, ale aj vysávač, ktorý vám umožní poupratovať výrazne rýchlejšie. A viete ako sa hovorí – čas sú peniaze a pri upratovaní to platí dvojnásobne. Čitatelia TECHBYTE si ho pritom namiesto 300 € môžu kúpiť s obrovskou 120 € zľavou. Vo výsledku tak zaplatíte len 183,93 €. V nákupnom košíku stačí použiť kupón NNNBYTEHW8Pro. Za zapožičanie ďakujeme spoločnosti Geekbuying.
PREHĽAD RECENZIE
Celkové hodnotenie
85 %