Úvod Výrobcovia Honor Honor Magic V: Skladací smartfón s nádherným dizajnom ukazuje, v čom je...

Honor Magic V: Skladací smartfón s nádherným dizajnom ukazuje, v čom je Čína silná

0
Spoločnosť Honor, ktorá dnes na svetovom trhu pôsobí ako samostatná jednotka, prichádza so svojou vôbec prvou skladacou vlajkovou loďou. Reč je o modeli Honor Magic V, ktorý láka nielen na elegantný dizajn a kvalitnú konštrukciu, ale aj na prvotriedny výkon či kopu užitočných funkcií.

Honor Magic V: Konštrukcia a dizajn

Po dizajnovej a konštrukčnej stránke možno Magic V prirovnať k modelom ako Galaxy Z Fold 3 či Huawei Mate X2. V zloženom stave meria 72,7 mm (šírka) x 14,3 mm (hrúbka) x 160,4 mm (výška). V rozloženom stave sa šírka rozrastie na 141,1 mm a hrúbka klesne na 6,7 mm. Tieto rozmery sa podpisujú aj na váhe, ktorá je o niečo vyššia než je bežné. O svoje sa však zasluhujú aj kvalitné materiály vrátane pántu, ktorý má vydržať až 200 tisíc sklopení a vyklopení. Magic V prichádza v troch farebných prevedeniach, a to oranžovej, striebornej a čiernej.

Honor Magic V: Displeje

Hlavnou črtom pri akomkoľvek skladacom smartfóne je displej (alebo displeje). Hlavnú úlohu v prípade Honor Magic V zohráva 7,9-palcová obrazovka s rozlíšením 2 272 x 1 984 pixelov, pomerom strán 10:9 a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Vonkajší panel ponúka uhlopriečku 6,45 palca, rozlíšenie 2 560 x 1 080, pomer strán 21 : 9 a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Honor Magic V: Výkon a batéria

Ako už bolo pred niekoľkými dňami avizované, Magic V prichádza v dvoch prevedeniach, pričom obidve disponujú 12 GB operačnej pamäte. Rozdiel tak nájdeme len pri úložisku, ktoré je dostupné v kapacitách 256 GB alebo 512 GB. Srdcom zariadenia je špičkový čipset Snapdragon 8 Gen 1 od spoločnosti Qualcomm. Hardvérové špecifikácie v oblasti interiéru zastrešuje 4 750 mAh batéria s podporou pre bleskové 66 W nabíjanie, ktoré obnoví energiu na úroveň 50 % v priebehu len 15 minút. Po softvérovej stránke vlajkovú loď poháňa Android 12 v kombinácii s rozhraním Magic UI 6.0.

Honor Magic V: Fotoaparáty

Pomaly sa dostávame k fotoaparátom, ktorých je celkovo päť. Na zadnej strane nájdeme tri z nich, pričom všetky ponúkajú rozlíšenie 50 Mpx. Reč je o hlavnom snímači obrazu, širokouhlom objektíve a o senzore, ktorý výrobca opísal ako „fotoaparát s vylepšeným spektrom“. Selfie fotoaparáty máme k dispozícii hneď dva. V oboch prípadoch je reč o 42 Mpx snímači, pričom jeden zaujal svoje miesto vo vnútri a druhý vonku. Fotoaparáty majú disponovať podporou pre AI, nočné fotografie, HDR aj priblíženie. Ďalej využívajú technológiu HONOR Image Engine, ktorý má dodatočne vylepšovať zachytené fotografie. Kvalita by teda mala byť taktiež prinajmenšom prvotriedna. Honor Magic V taktiež ponúka duálny bezpečnostný systém (HTEE + QTEE), ktorý je zastrešovaný oddeleným dedikovaným čipom. Ten zaisťuje maximálnu bezpečnosť v rámci hesiel i biometrických údajov, ako je napríklad odtlačok prsta.

Honor Magic V: Ceny

A čo cena? V Číne sa zariadenie v konfigurácii 12/256 GB začína predávať za 9 999 čínskych jüanov, čo v prepočte vychádza na 1 385 eur. Vyššia verzia s 512 GB úložiskom stojí 10 999 čínskych jüanov, teda okolo 1 520 eur.