Úvod Zariadenia Majitelia MacBookov zúria: Takýto problém nečakali, Apple nevie, čo sa deje!

Majitelia MacBookov zúria: Takýto problém nečakali, Apple nevie, čo sa deje!

Podobne ako vo väčšine takýchto prípadov, aj tentokrát sa sťažnosti objavili na sociálnej sieti Reddit.

0

Na adresu špičkových notebookov MacBook Pro od spoločnosti Apple smerujú ďalšie nepríjemné sťažnosti. Poniektorí užívatelia hlásia, že konektor MagSafe 3 nedokáže nabíjať ich zariadenie, keď je vypnuté alebo zavreté. O téme informuje server MacRumors.

Podobne ako vo väčšine takýchto prípadov, aj tentokrát sa sťažnosti objavili na sociálnej sieti Reddit. Nemalá skupina užívateľov tvrdí, že nabíjačka MagSafe nedokáže ich notebooku dodať potrebnú energiu, keď je vypnutý alebo zavretý. Konkrétne sa má chyba týkať 16-palcových modelov.

Kontrolka informujúca o stave batérie má neustále blikať, pričom proces sprevádza typický zvuk priebiehajúceho nabíjania. To však v skutočnosti neprebieha.

Blikajúca kontrolka značí, že nastala určitá chyba, čo je znázornené na tomto videu. Správny priebeh nabíjania je sprevádzaný neprerušovaným oranžovým svetlom, pričom po ukončení procesu sa zmení na jasnú zelenú.

Užívatelia sa tak rozhodli pre rôzne pokusy, ako túto zvlášnosť eliminovať. Zistili, že keď je nabíjačka zapojená ešte predtým, ako sa notebook zatvorí či vypne, nabíjanie aj naďalej prebieha bez akýchkoľvek problémov. Chyba je teda prítomná len vtedy, keď je MagSafe zapojený v nečinnom stave zariadenia.

Chyba sa zatiaľ nezdá byť veľmi rozšírená, no poškodených užívateľov taktiež nie je zrovna málo. Jeden z nich sa obrátil na zákaznícku podporu, cez ktorú si po dlhej debate dokázal vydupať zaslanie náhradného modelu MacBook Pro. Nie všetci však mali to šťastie.