Úvod Novinky Galaxy Z Flip 3 je masívny hit: V jednej krajine prekonal všetky...

Galaxy Z Flip 3 je masívny hit: V jednej krajine prekonal všetky ostatné smartfóny

0
Spoločnosť Samsung sa na domácom juhokórejskom trhu dlhodobo teší hodnotnej zákazníckej priazni. Svoju pozíciu si v 3. štvrťroku ešte posilnil, ako ukazujú čísla prieskumnej agentúry Counterpoint Research, ktoré zverejnil server The Elec. Samsung dosiahol na trhu so smartfónmi v Južnej Kórei až 85-percentný podiel. Ide o historické maximum. Predchádzajúci štvrťrok, v období od apríla do júna 2021, pritom obhospodaroval 71 % trhu. Výraznejší skok v už tak vysokých číslach má jediného vinníka, rovnako juhokórejského konkurenta LG, ktorý v biznise so smartfónmi rezignoval a trh opustil. Jeho 11-percentný podiel na trhu okamžite pohltil Samsung.
Samsung
Zdroj: Counterpoint Research/The Elec
V porovnaní s druhým kvartálom si pohoršil Apple, jeho podiel klesol o rovných 5 %, v medziročnom porovnaní je však takmer na tom istom, analytici zaznamenali pokles o 1 %.
samsung
Zdroj: Counterpoint Research
Dominantná pozícia Samsungu nie je jedinou zaujímavosťou juhokórejského trhu. Nemenej pôsobivý je rebríček najpredávanejších smartfónov. S náskokom ho ovládla najnovšia vyklápačka Galaxy Z Flip 3, za sebou nechala vlajkovú loď Galaxy S21, cenovo dostupný Galaxy A32 a taktiež skladacieho súrodenca Galaxy Z Fold 3. Top desiatka vlastne patrí všetkým smartfónom Samsung, až na jednu výnimku. Z 9. priečky sa na vyššie pozície pozerá iPhone 12. Tretia generácia skladacích zariadení od Samsungu žne úspech.
samsung
Zdroj: Counterpoint Research/The Elec
Ešte v októbri ich výrobca uviedol, že dopyt po najnovších zariadeniach naďalej prekonáva očakávania. Žiadne čísla ale vtedy Samsung nezverejnil. Ktorí výrobcovia z pohľadu celosvetového trhu zažiarili v aktuálnom predvianočnom období spojenom s nakupovaním darčekov zistíme až v novom roku, keď prieskumné agentúry predložia svoje odhady.