Úvod Novinky MIMORIADNE: Slovákom chodí mimoriadne zákerný email. Okradne vás o tisíce! (FOTO)

MIMORIADNE: Slovákom chodí mimoriadne zákerný email. Okradne vás o tisíce! (FOTO)

16
Polícia slovenskej republiky upozorňuje pred podvodným emailom tváriacim sa tak, ako by ho poslala známa banka. Z praxe je známe, že ľudia takýmto spôsobom stratili už aj tisíce eur. Kuriózne je, že útočníci email poslali na pracovnú adresu Polície.Samotným podozrivým znakom podvodného konania je fakt, že táto správa prišla na náš pracovný e-mail. Banky pritom majú len naše súkromné schránky, a tak to je asi aj vo väčšine prípadov u vás,“ píše polícia.

Prísť môžete o tisíce eur

Email už tradične okrem textu obsahuje aj odkaz smerujúci na phishingovú stránku. Inými slovami, útočníci sa snažili spraviť kópiu legitímnej stránky banky tak, aby ste si nevšimli rozdiel. Po kliknutí na odkaz budú od vás útočníci žiadať vyplnenie rôznych, aj citlivých údajov.
Dávajte si pozor, nikdy neklikajte na prekliky – ak chcete robiť čokoľvek v internet bankingu, vždy choďte priamo na oficiálny web konkrétnej banky. Manuálne ho zadajte. Nikdy neklikajte na podozrivé odkazy,“ dodáva polícia. Prišiel vám podobný email tiež? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!