Úvod Zariadenia Väzeň prehltol Nokiu 3310: Z brucha mu ho museli odstrániť chirurgovia!

Väzeň prehltol Nokiu 3310: Z brucha mu ho museli odstrániť chirurgovia!

6
Server Euronews informuje o bizarnom prípade jedného väzňa, ktorý sa rozhodol prehltnúť mobilný telefón. Dlho mu v žalúdku nezostal, namiesto prirodzenej cesty sa z neho dostal za asistencie šikovných lekárov. Tridsaťtriročný väzeň z Kosova, ktorý nebol menovaný, sa niekoľko dní sťažoval na bolesti žalúdka, čo ho priviedlo na gastroenterologické oddelenie kliniky sídliacej v hlavnom meste Priština. Tím lekárov, ktorý viedol doktor Skender Telaku, urobil mužovi RTG vyšetrenie, pričom zistil, že sa v jeho žalúdku nachádza mobilný telefón rozdelený na tri časti. Kus spotrebnej elektroniky dostali lekári z tráviaceho traktu pomocou endoskopickej operácie, čiže bez potreby otvorenia žalúdka.
mobilný telefon
Foto: Facebook/Skender Telaku
Zákrok trval dve hodiny a dopadol úspešne. „Bolo to ako prechádzka mínovým poľom, ale všetko prebehlo bez komplikácií,“ uviedol doktor Telaku. Lekári sa najviac obávali batérie, ktorá obsahuje žieravú kyselinu. Aj akumulátor sa však podarilo vyloviť bez toho, aby poškodil vnútorné orgány pacienta. Po zákroku sa väzňa a jeho mobilného telefónu chopili príslušné úrady. 33-ročný muž lekárom prezradil, že mobil prehltol 4 dni predtým, ako sa ocitol na pohotovosti. Prečo a ako vôbec dokázal väzeň mobilný telefón prehltnúť, nie je známe. Existuje podozrenie, že ho používal na komunikáciu s ľuďmi mimo väzenia a takýmto spôsobom ho chcel ukryť, poprípade prepašovať.
vazen
Foto: Facebook/Skender Telaku
Podľa fotografií, ktoré zverejnil doktor Skender Telaku na svojom Facebooku to vyzerá, že muž prehltol mobilný telefón Nokia. Na prvý pohľad ide o modernizovaný model Nokia 3310, ktorý spoločnosť HMD Global uviedla na trh v roku 2017. Pri bližšom pohľade na sériové číslo uvedené na batérii však zistíme, že muž skonzumoval čínsky miniatúrny mobilný telefón L8star BM90. Ten váži približne 69 gramov a meria 62 x 24 x 12 milimetrov. Prehltnúť takto malý mobil preto nemuselo byť extra náročné. Pokiaľ by si väzeň pre svoj zámer vybral legendárnu Nokiu 3310 z roku 2000, asi by sa s jej prehĺtaním natrápil viac.