Úvod Zariadenia Android smartfón za 50 €: Je až šialené, čo všetko ponúka!

Android smartfón za 50 €: Je až šialené, čo všetko ponúka!

OSCAL je technologická značka dbajúca na výkon, dizajn, kvalitu a služby. Tieto štyri hlavné aspekty kombinuje do produktov s viac než sympatickými cenovkami, ktorými chce zaujať predovšetkým mladých ľudí bažiacich po férovom kompromise.

4

So spoločnosťami ako Apple, Samsung či Xiaomi je dnes oboznámený skoro každý. Na trhu však okrem týchto a ďalších velikánov pôsobia aj menšie spoločnosti, ktoré síce nemajú až taký ohlas, no to neznamená, že nemajú čím zaujať. Exemplárnym príkladom je spoločnosť OSCAL, ktorá po novom uvádza na trh svoj cenovo dostupný smartfón C20. Ako veľmi cenovo dostupný? Veľmi.

OSCAL: Aká je filozofia?

OSCAL je technologická značka dbajúca na výkon, dizajn, kvalitu a služby. Tieto štyri hlavné aspekty kombinuje do produktov s viac než sympatickými cenovkami, ktorými chce zaujať predovšetkým mladých ľudí bažiacich po férovom kompromise. Touto filozofiou sa spoločnosť riadila aj pri novom OSCAL C20, ktorý si nepochybne zaslúži titul “kráľ lacných smartfónov”.

OSCAL C20: Špecifikácie

Displej 6,088“
Rozlíšenie HD+
Čipset Unisoc Quad-core SC7731E
Pamäť 1 GB RAM
32 GB ROM (rozšíriteľné do 128 GB)
Batéria 3 380 mAh
Zadný fotoaparát 5 Mpx
Predný fotoaparát 2 Mpx
Rozmery a váha 155,4 x 73,3 x 9,75 mm
152 g
OS Android 11 (Go)
Ostatné 3G, WiFi, Bluetooth 4.2

OSCAL C20: Konštrukcia a dizajn

Cena: 51,71 €

OSCAL C20 sa aj napriek svojej extrémne nízkej cene, ktorej sa budeme venovať neskôr, pýši znamenitým dizajnom. Ako si môžete všimnúť, zadná strana zariadenia výrazne pripomína dizajn uplatnený pri najnovších generáciách smartfónov iPhone od spoločnosti Apple. Je matná a prichádza v štyroch atraktívnych farebných prevedeniach, konkrétne modrejzelenejfialovej a čiernej. V prípade prednej strany bol uplatnený vizuál tradičného cenovo dostupného telefónu, a síce hrubšie rámiky doplnené o kvapkový výrez vo vrchnej časti.

Telo so zahnutými hranami pre jednoduchšie a pohodlnejšie uchopenie je 155,4 mm dlhé, 73,3 mm široké a 9,75 mm hrubé. Mnohí takisto ocenia aj nižšiu hmotnosť, ktorá pri C20 dosahuje len 152 g.

OSCAL C20: Displej

Hlavnou hviezdou v prípade prednej strany je displej. Na uhlopriečku meria 6,088 palca, čo z OSCAL C20 robí jeden z najväčších lacných smartfónov na trhu. Aj napriek hrubším rámikom si dokázal zachovať 85 % dostupnej plochy, ktorá dokáže zobrazovať obsah v ostrom HD+ rozlíšení (720 x 1 560 pixelov). Cez deň sa o bezproblémovú čitateľnosť displeja stará optimálny jas, v noci zase tmavý režim.

OSCAL C20: Batéria

Hoci displej v C20 nepatrí zrovna medzi tie náročnejšie, výrobca sa rozhodol svoj výnimočný kúsok vybaviť pomerne objemnou 3 380 mAh batériou, ktorá užívateľovi zaručí dlhé hodiny neprerušovanej zábavy. Pri hraní hier vydrží 4 hodiny, pri surfovaní 8 hodín, pri videu 5 hodín a pri počúvaní hudby až 24 hodín. Zabudnúť samozrejme nesmieme ani na čas, kedy telefón odpočíva. V takomto stave vydrží vyše dvoch týždňov.

OSCAL C20: Čipset a pamäť

Srdcom zariadenia je čipset Unisoc SC7731E. Reč je o 4-jadrovom procesore, ktorý dodáva pocitvý výkon a zároveň aj šetrný prístup k batérii. Otváranie či zatváranie aplikácií, prehrávanie videa, surfovanie – toto všetko vám C20 dodá v maximálnej plynulosti.

Procesor spolupracuje s 32 GB interného úložiska, ktoré je možné rozšíriť do až 128 GB, a 1 GB operačnej pamäte. To sa niektorým môže zdať málo, no telefón beží na nenáročnom Android 11 Go a taktiež disponuje zabudovanou funkciou App Freezer, ktorá umožňuje pozastavenie aplikácií na pozadí a tým pádom zrýchlenie ostatných procesov.

OSCAL C20: Fotoaparáty

Aj keď na zadnej strane vidno tri otvory, v skutočnosti modul obýva len jeden 5 Mpx objektív. A aj keď senzor s takýmto rozlíšením nedodá rovnaké kapacity ako fotoaparáty vlajkových lodí, základné fotografické potreby uspokojí bez akýchkoľvek problémov. K dispozícii je dokonca aj niekoľko pútavých režimov, ako je napríklad panoráma, časozberné snímanie či rozhranie pre profesionálov.

V kvapkovom výreze na prednej strane sa nachádza 2 Mpx objektív, ktorý dokáže zachytiť sýte a detailné selfie snímky, umožňuje bezproblémové videohovory a taktiež slúži ako snímač tváre pre odomknutie zariadenia.

OSCAL C20: Cena a dostupnosť

Dostávame sa k azda tomu najdôležitejšiemu – cene. OSCAL C20 si môžete prostredníctvom internetových obchodov Blackview a AliExpress zakúpiť už dnes, pričom do 15. septembra vás vyjde len na niečo vyše 50 €. Pozor, po tomto dátume sa cena zdvojnásobuje.

Chcete túto exkluzívnu ponuku využiť? Zariadenie si môžete zakúpiť priamo na Aliexpresse za 

OSCAL C20 Pro: Lepšia výbava a 4G

Ak vám nestačia kapacity, ktoré ponúka štandardný C20, môžete ešte pár týždňov vydržať a počkať na predstavenie modelu OSCAL C20 Pro. Pôjde o výkonnejší variant s vyššou výbavou a taktiež podporou pre 4G siete, ktorý si taktiež budete môcť zakúpiť za priam šialene nízku cenu. V celej svojej kráse sa nám má odhaliť koncom septembra.