Úvod Zariadenia Ako kúpiť telefóny lacnejšie? Toto je osvedčený spôsob, ktorý funguje!

Ako kúpiť telefóny lacnejšie? Toto je osvedčený spôsob, ktorý funguje!

Kúpou takéhoto telefónu uľahčíte nielen vašej peňaženke, ale aj prírode.

2

Každý z nás sa už ocitol v situácii, v ktorej musel riešiť výmenu svojho smartfónu. Či už bolo dôvodom chuť vyskúšať niečo nové, porucha zariadenia alebo jeho zničenie. Ak sa v podobnej situácii nachádzate práve teraz aj vy, je tento článok určený práve pre vás.

V súčasnosti sa ceny smartfónov pohybujú v cenovkách, ktoré v prípade vlajkových top-end zariadení presahujú hranicu štvorciferného čísla. Vedeli ste však, že si môžete zadovážiť veľmi slušné zariadenie z druhej ruky za výrazne nižšiu cenu a dokonca s 12-mesačnou zárukou?

Predajca zariadení a rôznych gadgetov Mobilonline.sk takúto službu ponúka. Nielen, že si z výkupu telefónov môžete jeden zadovážiť, ale aj odpredať svoj starý, ktorý nepoužívate a povaľuje sa vám nevyužitý niekde v zásuvke. Tento článok však venujeme práve kúpe telefónu z výkupu, pretože tento proces môžu sprevádzať rôzne obavy z kvality zakúpeného zariadenia.

Aké sú výhody nákupu telefónu z výkupu od Mobilonline?

  • Záruka originality
  • Výborný technický stav
  • Funkčné príslušenstvo
  • Nižšia cena
  • Zariadenia so zárukou 12 mesiacov (použité) a 24 mesiacov (nové)
  • Šetrenie životného prostredia

Ako vlastne prebieha kúpa telefónu z výkupu?

Telefóny z výkupu, ako samotný názov napovedá, sú telefóny odkúpené od zákazníkov Mobilonline. Svojím spôsobom ide o recykláciu zariadenia, ktoré niekto iný nepotrebuje a rozhodol sa ho posunúť do iných rúk.

Každý má pred kupovaním použitých vecí rešpekt a plno otázok, či zariadenie nebude poškodené, nefunkčné alebo či sa vás predajca nepokúsi nejakým spôsobom oklamať. Takéto obavy sú na mieste, keď si nový telefón kupujete od niekoho, koho nepoznáte.

Predajca mobilných telefónov a rôznych gadgetov, Mobilonline, sa preto ujal tejto neľahkej úlohy, aby ste sa nákupu telefónov z druhej ruky nemuseli obávať, a tiež preto, aby dal nepoužívaným zariadeniam druhú šancu.

Odkúpený telefón si totiž najprv musí prejsť prísnou kontrolou originality a funkčnosti. Príslušný technik potom rozhodne o tom, či je vhodné telefón ponúknuť novému zákazníkovi alebo nie.

Naľahká úloha tu však ešte nekončí. Odkúpené telefóny sú v prípade stavu vhodného k ďalšiemu predaju ešte zaradené do kategórií, ktoré sa líšia stavom jednotlivých zariadení a samozrejme aj cenovkou. Svoj telefón si tak môžete vybrať z kategórie “Použité z výkupu” (A, B, C) a z kategórie, v ktorej nájdete takisto odkúpené, no úplne nové zariadenia, príznačne označené ako “Nové z výkupu”.

Poškodené a nefunkčné telefóny, ktoré sa zákazníci rozhodnú predajcovi odovzdať, sú zodpovedne recyklované. Mobilonline to však prírode vráti tak, že za každý takýto telefón vysadí jeden strom.

Čo tieto kategórie znamenajú?

Vykúpené mobilné telefóny sú na základe stanovených kritérií zaraďované do kategórií podľa miery opotrebovania. Tento proces je však tvorený niekoľkými krokmi, aby sa k novému majiteľovi dostal telefón v čo najvyššej možnej kvalite. Odkúpený telefón tak najprv mieri na technickú kontrolu, v rámci ktorej vyškolený personál skontroluje originalitu telefónu, každý jeho parameter a samozrejme funkčnosť, ako napríklad to, či sa v poriadku nabíja a či sa dokáže pripojiť k Wi-Fi.

Pred vložením do balenia je telefón svedomito vyčistený, a to vrátane portu na nabíjanie a na slúchadlá. Do balenia sa tak vkladá zbavený všetkých nečistôt a s potrebným vybavením, ako je nabíjačka či ihla na vyberanie SIM karty. Možno si poviete, že v balení použitých telefónov chýbajú slúchadlá. To je pravda, no Mobilonline má pre to veľmi rozumné vysvetlenie. Slúchadlá sú z hygienických dôvodov vyradené a zodpovedne recyklované.

Ak bol telefón odkúpený v originálnej krabičke, bude vám dodaný v nej. V opačnom prípade vám Mobilonline poskytne vlastné ekologické balenie vyrobené z recyklovaných materiálov, ktoré je tiež vhodné na ďalšie recyklovanie.

Kategória „Nové z výkupu“

Ako samotný názov napovedá, táto kategória skrýva telefóny, ktoré sú skutočne úplne nové a nikdy neboli použité. Sú zabalené v originálnom balení, s nalepenými ochrannými fóliami a taktiež aj s originálnym príslušenstvom (v tomto prípade nájdete pribalené aj slúchadlá). Sú to napríklad telefóny, ktoré zákazníci dostali k paušálu a rozhodli sa ich posunúť ďalej – v tomto prípade odpredať do Mobilonline. Záruka na takýto telefón je 24 mesiacov.

Kategória “Použité z výkupu”

V tejto kategórii nájdete telefóny, ktoré boli odkúpené od zákazníkov ako použité. Podľa miery opotrebovania ich Mobilonline rozdeľuje na ďalšie podkategórie.

Trieda A

Do Triedy A sú zaradené tie telefóny, ktoré síce boli používané, ale len veľmi krátko alebo tak šetrne, že to na nich nie je zjavné. Sú bez viditeľných poškodení, vo vynikajúcom technickom aj funkčnom stave a vyzerajú ako nové. Môže sa stať, že telefóny vykazujú veľmi mierne známky používania, akými sú miniatúrne odreninky či mikroškrabance, ide však o ojedinelé prípady. V prípade, že v balení takéhoto telefónu chýba nejaké príslušenstvo alebo je nejakým spôsobom poškodené, automaticky mieri do recyklácie a je nahradené úplne novým. Samozrejme, na náklady Mobilonline. Záruka na telefón z Triedy A je 12 mesiacov.

Trieda B

Telefóny patriace do Triedy B už vykazujú bežné známky používania, no sú úplne funkčné a v dobrom technickom stave. Nájdete na ňom malé škrabančeky, ktoré môžete zakryť krytom alebo ochranným sklom. Aj v tomto prípade platí, že vám budú dodané s originálnym príslušenstvom v prípade, ak bolo odkúpené ako súčasť telefónu. Ak však chýba, je nahradené novým. Aj na telefóny z Triedy B poskytuje Mobilonline 12-mesačnú záruku.

Trieda C

Aj telefón zaradený do Triedy C sa nachádza v dobrom technickom stave, avšak známky používania sú viditeľnejšie. Na displeji, rámikoch alebo zadnom kryte sú škrabance o niečo výraznejšie, no funkcionalitu telefónu nijakým spôsobom neovplyvňujú. Aj v tomto prípade je telefón dodávaný s kompletným príslušenstvom (okrem spomínaných slúchadiel) a s 12-mesačnou zárukou.

Kúpou telefónu z výkupu šetríte prírodu aj peňaženku

Pre telefóny z výkupu nájdete na webovej stránke predajcu Mobilonline vyhradenú sekciu, kde nájdete celú aktuálnu ponuku takýchto telefónov prehľadne označených jednotlivými kategóriami, do ktorých patria.

Takéto telefóny ušetria nielen vašu peňaženku, ale aj prírodu. Kúpou “z druhej ruky” predĺžite telefónu životný cyklus a zabránite jeho likvidácii. Pri kúpe prostredníctvom predajcu Mobilonline si tak môžete byť istí, že sa vám do rúk dostane originálne, kvalitné a funkčné zariadenie, ktoré vám poslúži ešte dostatočne dlhý čas a navyše s garantovanou zárukou na 12 mesiacov.

Telefóny z kategórií Nový, Trieda A, B a C nám Mobilonline zapožičal k nám do redakcie, aby sme mohli na vlastné oči vidieť, ako vykúpené telefóny vyzerajú. Pri kúpe takéhoto telefónu je samozrejme najlepšie, ak si ho prezriete z každej strany naživo priamo v predajni, čo však momentálna situácia nedovoľuje. Jedinou možnosťou je nákup online, pri ktorom sa však môže u niektorých predajcov (poprípade pri nákupe z bazárov) stať, že kúpite “mačku vo vreci”. V réžii Mobilonline sa toho však nemusíte obávať.

Predajca na seba predajom takýchto telefónov berie plnú zodpovednosť, s ktorou pristupuje aj k svojim zákazníkom. Telefóny z výkupu sa nachádzajú vo vynikajúcom stave a musíte sa naozaj pozrieť dva či trikrát, aby ste nejaký škrabanec našli.

Telefóny sú do jednotlivých kategórií zaraďované pod prísnymi kritériami, preto sme boli prekvapení, keď sme vybalili z krabičky napríklad triedy B a C, ktoré odzrkadľovali stav, v ktorom sa zrejme práve nachádza aj váš telefón uložený vo vašom vrecku. Osobne som čakala výraznejšie ryhy v porovnaní s triedou A, no nijaké som nenašla. Mikroškrabancov, ktoré pri aktívnom displeji ani nezbadáte, sa tu možno našlo o niečo viac, no musíte sa naozaj pozrieť pozornejšie.

Z kategórie Nový z výkupu sa nám do rúk dostal model iPhone 11 Pro Max. K tejto kategórii zrejme netreba dodávať žiadne informácie týkajúce sa stavu telefónu. Telefón je naozaj úplne nový, zabalený v pôvodnom balení a ochranných foliách.

V tejto kategórii tak nájdete naozaj len nové zariadenia, nie také, ktoré novo len vyzerajú. Samozrejmosťou je originálny obsah balenia, vrátane nových, nepoužitých slúchadiel, ktoré Mobilonline v krabičke ponecháva len v tomto prípade.

Ukážku Triedy A reprezentoval model Samsung Galaxy S10+ v bielom prevedení. Telefón je síce už použitý, no buď len minimálne alebo s vysokým stupňom ochrany, ako je kryt či ochranné sklo. Vďaka tomu vyzerá ako nový, hoci úplne nový nie je.

Aj po dôkladnom prezretí sme na displeji a ani na zadnom kryte nenašli žiadne škrabance, ani tie najjemnejšie. Dokonca ani na hranách, ktoré pri pádoch trpia najviac. V balení nájdete originálnu nabíjačku aj s káblom. Slúchadlá však z hygienických dôvodov nie.

Na zariadení z Triedy B je už používanie o niečo málo viditeľnejšie, no takisto je v tak dobrom stave, že by ho mnohí z vás pokojne zaradili do Triedy A. Samsung Galaxy S20 Plus z Triedy B má na displeji približne 2 mikroškrabance, ktoré však musíte hľadať naozaj dôkladne, pretože sú na prvý pohľad neviditeľné. Hrany sú v tomto prípade takisto úplne bez poškodenia.

Na zadnom kryte nájdete mikroškrabancov o niečo viac. Na prvý pohľad ich však takisto nevidno, ako môžete vidieť aj na fotografiách. Ak však telefón nosíte v ochrannom puzdre, mikroškrabance vás určite otravovať nebudú.

Na poslednej kategórii, Triede C, ktorú reprezentoval Samsung Galaxy S10+ v čiernom prevedení, je miera opotrebovania viditeľná najviac zo všetkých vyššie spomenutých kategórií. Mikroškrabancov tu nájdete viac, a to ako na displeji, tak aj na zadnom kryte.

Opotrebovaniu sa nevyhli ani hrany, ktoré sú len v tomto prípade mierne oškreté. Tieto stále drobné chybičky krásy, ktoré môžete skryť v ochrannom puzde, však nič nemenia na tom, že je telefón plne funkčný a dokáže vám ešte pár rokov spoľahlivo poslúžiť.

Ak teda túžite po novom (inom) telefóne, no zároveň chcete ušetriť, môže byť pre vás kúpa telefónu z výkupu ideálnou voľbou. Všetky kategórie ponúkajú veľmi schopné zariadenia, ktoré sa len mierne líšia po vizuálnej stránke. Čo sa týka funkčnosti – tu defekty nenájdete. Od stavu jednotlivých telefónov sa samozrejme odvíja aj ich cena, ktorá je nastavená adekvátne k príslušnej kategórii a stavu konkrétnych zariadení.

Aby sme vám telefóny z výkupu priblížili ešte viac, pripravujeme pre vás video, v ktorom vám ukážeme detailnejší pohľad na zariadenia z jednotlivých kategórií.