Úvod Zariadenia OnePlus a Oppo budú vyvíjať telefóny na jednom mieste

OnePlus a Oppo budú vyvíjať telefóny na jednom mieste

Výrobcovia patria pod jeden holding.

0

Výrobcovia smartfónov OnePlus a Oppo fungujú ako nezávislé spoločnosti, no patria spolu so značkami Vivo a Realme nadnárodnému čínskemu holdingu BBK Electronics Corporation.

OnePlus a Oppo svoj tesnejší vzťah navonok neprezentujú, badať ho však pri pohľade na ich produkty. Smartfóny oboch výrobcov sú si neraz podobné, zdieľajú rovnaké technológie a vybrané prvky. OnePlus Nord (N100) je napríklad mierne pozmeneným modelom Oppo A53.

Tento trend bude pokračovať, pričom bude pravdepodobne ešte viditeľnejší. AndroidAuthority informuje o zlúčení hardvérových centier oboch spoločností zameraných na výskum a vývoj.

OnePlus
OnePlus 5 a Oppo R11

Proces zjednocovania kapacít započal v decembri minulého roka, dokončený bol začiatkom januára 2021. Spoločnosť OnePlus tieto kroky potvrdila vo svojom stanovisku. Hovorí o maximalizácií zdrojov a zabezpečení ďalšieho rastu spoločnosti.

OnePlus pripomína, že bude aj naďalej fungovať nezávisle a prinášať najlepšiu používateľskú skúsenosť pre súčasných aj budúcich zákazníkov OnePlus.

Vzťah medzi spoločnosťami OnePlus a Oppo tak bude podobný tomu, aký majú medzi sebou Xiaomi a Redmi. Dobrou správou je, že z pohľadu softvéru sa nič nemení. Obaja výrobcovia budú naďalej prevádzkovať vlastné softvérové oddelenia, ktoré vyvíjajú systémy OxygenOS a ColorOS.