Úvod Zaujímavosti Detektor CO2 môžete mať aj vy: Stojí 34 €, je malý a...

Detektor CO2 môžete mať aj vy: Stojí 34 €, je malý a meria teplotu aj vlhkosť!

Aktuálna a presná hodnota koncentrácie CO2 "vo vrecku".

0

Životné prostredie je veľmi dôležitá téma, ktorá je často premieľaná aj v médiách. To, že je globálne otepľovanie skutočné je dobre známa vec. To, ako sa zhoršuje môžete monitorovať aj u seba doma v obývačke či v práci.

Poslúži vám na to malinký detektor CO2, ktorý sa dostal do ponuky overeného predajcu TomTop.com. V obchode sa jeho cena krátkodobo znížila n 33,99 €poštovným na Slovensko už tradične zadarmo.

Maličká krabička je vybavená displejom, ktorý zobrazuje aktuálnu koncentráciu CO2 v ovzduší od 400 až 5 000 PPM (častíc na milión). Koncentráciu meria každú sekundu a na displeji vždy zobrazí aktuálnu hodnotu.

Vnútri sa nachádza 1 200 mAh batéria, ktorú môžete nabiť prostredníctvom microUSB káblom (v balení). Detektor meria aj ďalšie veci, ako napríklad teplotu (s presnosťou +-0,3 stupňa Celzia) a vlhkosť vzduchu s presnosťou 3 %.

Celkovo ide o malé zariadenie, meria 92 x 72 x 42 mm a váži len 160 gramov. Nabíjať ho môžete priamo z počítača/notebooku alebo adaptérom na telefón. Skontrolujte však napätie, ktoré musí byť max 5V.

V spolupráci s TomTop.com.