Úvod Novinky Samsung Galaxy Watch 3 budú špičkové hodinky. Ich existenciu potvrdil dôležitý zdroj

Samsung Galaxy Watch 3 budú špičkové hodinky. Ich existenciu potvrdil dôležitý zdroj

1

Začiatkom tohto mesiaca sme sa dozvedeli, že Samsung chystá novú generáciu inteligentných hodiniek Galaxy Watch, ktoré budú opäť vybavené otočnou mechanickou lunetou.

Samsung tento prvok v minuloročných hodinkách nahradil digitálnym riešením, vďaka čomu získali športovo ladené hodinky Galaxy Watch Active a Watch Active 2 elegantnejší vzhľad, keďže prišli o hrubší lem, ktorý by vystupoval nad konštrukciu.

Špekulácie o existencii nových inteligentných hodiniek teraz potvrdzuje výpis telekomunikačného úradu v Thajsku, ktorého schválením musí prejsť každá elektronika s bezdrôtový pripojením vstupujúca na tamojší trh.

Nový model je v databáze úradu vedený pod označením SM-R855F a názvom Galaxy Watch 3, resp. Galaxy Watch3. Nové smart hodinky teda zrejme neponesú pomenovanie Galaxy Watch 2, ako sme pôvodne predpokladali.

Galaxy Watch 3
Zdroj: mysmartprice.com

Zdroj tiež hovorí o verzii hodiniek s priemerom tela 41 milimetrov. Aj tento rok tým pádom spoznáme dve verzie hodiniek určené pre väčšie a menšie zápästia. Ten väčší, ktorý pre zmenu schválila americká FCC, bude mať priemer 45 milimetrov.

Pripomenieme, že pôvodný model s mechanickou lunetou Galaxy Watch z roku 2018 bol dostupný v 42 a 46 mm verzii. Vlaňajšie Galaxy Watch Active2 mali priemer 40 a 44 milimetrov.

Samsung Galaxy Watch3

O vlastnostiach novej generácie smart hodiniek z dielne Samsungu toho veľa nevieme. Povráva sa ale 8 GB internej pamäti, odolnosti MIL-STD-810G, vodotesnosti 5 ATM, ochrannom skle Gorilla Glass DX, či o konštrukcii z nehrdzavejúcej ocele alebo titánu.

GPS, WiFi/LTE, snímač srdcového tepu, EKG, vylepšené monitorovanie športových aktivít, nové vzhľady ciferníkov…to všetko môžeme považovať za samozrejmosť. Zdroje tiež spomínajú 330 mAh batériu, ktorá sa nejaví ako zrovna rekordná.

Nabíjať sa bude bezdrôtovo, minimálne výkonom 5 W. Viac detailov sa dozvieme v priebehu najbližších týždňov, s blížiacim sa obdobím oficiálneho predstavenia. Odohrať by sa malo niekedy koncom leta spolu s vlajkovým Galaxy Note20 a slúchadlami Galaxy BudsX.