Trh s reproduktormi je preplnený a vyšvihnúť sa v ňom v žiadnom prípade nie je jednoduché. Spraviť to môžete dvoma spôsobmi. Buď ponúknete prémiové funkcie, zvuk a konštrukciu alebo pôjdete iným smerom – čo najnižšou cenou.

Spoločnosť Tronsmart, ktorá na Slovensku zatiaľ nie je až tak známa sa však tieto dva prístupy rozhodla skombinovať. Tronsmart v redakcii poznáme a dokonca používame dlhšiu dobu. Jedno z ich najnovších diel – reproduktor Tronsmart Element T6 Max však určite patrí medzi tie najvydarenejšie kúsky.

Tronsmart Element T6 Max: Čo je v balení

Vnútri pevnej krabice, ktorá dostatočne chráni zariadenie nájdete:

  • Reproduktor Tronsmart Element T6 Max
  • USB C kábel pre nabíjanie
  • AUX kábel
  • Tašku pre prenášanie reproduktora
  • Manuál v angličtine

Tronsmart Element T6 Max: Cena 

Cena: 62,99 € | Kupón: GKBTSCZ6 | Poštovné: Zadarmo

Tronsmart Element T6 Max je cenovo dostupný reproduktor s prémiovým zvukom a prevedením. Aktuálne si ho môžete kúpiť v obchode Geekbuying, kde stojí 62,99 €.

Tronsmart Element T6 Max: Dizajn

Už pri prvom pohľade na reproduktor je jasné, odkiaľ si výrobca zobral inšpiráciu. T6 Max sa totiž výrazne podobá na HomePod od Apple. Na jednej strane je to voči Apple nefér, no na druhej sme radi, že pekný dizajn si môžeme vychutnať aj pri výrazne lacnejších zariadeniach.

Horná časť reproduktoru je kovovámalými perforáciami, cez ktoré prechádza zvuk. Ide o 360-stupňový reproduktor, ktorý zvuk šíri všetkými smermi rovnako, aj preto si výrobca zvolil takýto funkčný dizajn.

Spodná časť je potiahnutá tkaninou, ktorá pôsobí elegantne a prémiovo. Úplne hore sa nachádza podsvietený ovládací panel, ktorý je opäť prémiovejší než by sme v tejto cenovej hladine čakali.

Reproduktor meria 140 x 140 x 193 milimetrov a váži úctyhodné 2 kilogramy. Je to cítiť už pri manipulácii s krabičkou. T6 Max je „Max“ skutočne vo všetkých smeroch. Je poskladaný ako tank a odrazilo sa to aj na konštrukcii.

Súčasťou reproduktora je aj IPX5 certifikácia, čo znamená, že je odolný proti striekajúcej vode (3 minúty zo vzdialenosti 3 metrov). Ideálny je teda aj na ozvučenie kuchyne či malej bazénovej párty.

Zariadenie je skonštruované skutočne pevne. Nič sa nehýbe, nič nevŕzga a naozaj máte pocit, že v ruke držíte kus poctivej práce. Na spodnej strane ešte môžete nájsť prekrytý 3,5 mm jack, USB C port pre nabíjanie a tlačidlo pre vypnutie a zapnutie zariadenia.

Tronsmart Element T6 Max: Špecifikácie

  • Maximálny výkon: 60 W
  • Konektivita: Bluetooth 5.0
  • Dosah: 10 metrov (otvorené priestranstvo)
  • Frekvenčný rozsah: 40 Hz – 20 kHz
  • Batéria: 12 000 mAh
  • Dĺžka nabíjania: 6 hodín
  • Cena: 68,88 (kupón: 4D0BEHCZ)

Tronsmart Element T6 Max: Ovládanie a kvalita zvuku

Ovládanie reproduktora je skutočne jednoduché. Vždy ma poteší, keď niečo funguje presne tak, ako o tom výrobca hovorí v reklame a pri T6 Max som sklamaný neostal. Po zapnutí reproduktora (tlačidlo v spodnej časti) sa spustil režim párovania. Ten mimochodom môžete spustiť aj manuálne podržaním tlačidla Bluetooth na ovládacom paneli.

Vzhľadom na to, že na ovládacom paneli svietila aj ikonka NFC som sa k reproduktoru pokúsil pripojiť jednoduchým priložením telefónu. Všetko fungovalo tak, ako malo. Na telefóne vyskočilo okienko, ktoré sa ma opýtalo či sa skutočne chcem pripojiť a bolo.

Reproduktory od Tronsmart disponujú aj režimom TWS. Ten som, bohužiaľ, otestovať nevedel, no funguje nejak takto. K funkcii TWS budete potrebovať 2 rovnaké reproduktory, ktoré vytvoria skutočné stereo. Hudbu alebo čokoľvek iné budú prehrávať naraz a pri vyššom výkone, resp. hlasitosti.

Ja som mal k dispozícii len jeden reproduktor, no popravde, aj to bohato stačilo. V útrobách reproduktora sa totiž schovávajú 4 tweetery, 1 woofer a 8 pasívnych meničov, vďaka ktorým sa zvuk skutočne šíri všade naokolo. Súčasťou je samozrejme aj patentovaná technológia SoundPulse, ktorá využíva špeciálny čip pre úpravu nastavení tak, aby všetko, čo počúvate znelo čo najlepšie.

Po spustení reproduktora si okamžite všimnete sily, akú v sebe ukrýva. Audio inžinieri ho nastavili tak, aby uprednostňoval skôr basy, vďaka čomu si ho užijú hlavne ich milovníci. Reproduktor pri basovo náročnejších tituloch doslova rozvibruje všetko okolo seba. Hudbu je teda nielen počuť, ale aj cítiť. Zvuk je však plný a veľmi príjemný a popravde, preferujem ho pred štúdiovými riešeniami, ktoré nie sú tak basovo ladené.

Na maximálnu hlasitosť som si trúfol raz. Stačilo to na to, aby ho ľudia počuli aj na ulici. Na párty alebo príjemné posedenie teda postačí. Zaujímavé však bolo, že ani pri maximálnej hlasitosti nedochádzalo k triešteniu zvuku.

Tronsmart Element T6 Max: Výdrž batérie

Vnútri Tronsmart Element T6 Max sa nachádza 12 000 mAh batéria (6 batérií s 2 000 mAh kapacitou), vďaka ktorej dokáže T6 Max hudbu prehrávať celé hodiny.

Pri 50 % úrovni hlasitosti sa reproduktor konečne vypol po 20 hodinách. Pri nižšej hlasitosti a občasnom používaní vám tak vydrží nabitý celé týždne.

Keď dôjde k opätovnému nabíjaniu, vyčleňte si približne 6 až 7 hodín. Skôr sa na 100 % nenabije.

Tronsmart Element T6 Max: Verdikt

Pri vybaľovaní T6 Max z krabice som bol skeptický. Dizajn silne inšpirovaný Apple HomePod a výrobca, ktorý na Slovensku nemá silné zázemie. Pridajte k tomu podozrivo nízku cenu a začnete hľadať slabé stránky, resp. niečo, čo vám na ňom bude vadiť natoľko, že ho nebudete chcieť používať.

Po týždni tieto slabé stránky stále hľadám. Vždy, keď ho zapnem ostanem prekvapený jeho mohutným hlasom, ktorý dokáže miestnosť ozvučiť neporovnateľne lepšie než konkurenčné kusy za podobnú cenu.

Ak hľadáte reproduktor s výkonom 60 W (alebo aj nižším) a páči sa vám, ako T6 Max vyzerá, ďalej ani neváhajte. Kúpite si totiž spoločníka, ktorého je radosť počúvať. Ja, ako milovník basov, si ho neviem vynachváliť.

Za poskytnutie testovacej vzorky ďakujeme spoločnosti Geekbuying.