Úvod Aplikácie FOTO: Prichádza tmavá verzia Facebooku. Bude mať jednu špeciálnu funkciu!

FOTO: Prichádza tmavá verzia Facebooku. Bude mať jednu špeciálnu funkciu!

8

Zatiaľ čo mnohé populárne aplikácie už dávno ponúkajú tmavý režim, Facebook zatiaľ nie. Spoločnosť už síce tmavý režim predstavila pre svoje aplikácie ako Instagram, WhatsApp alebo Messenger, hlavná aplikácia stále ostáva bielo-modrá.  To však neznamená, že sa jej nedočkáme, práve naopak. Nové screenshoty dokazujú, že tmavá verzia je takmer hotová.

Okrem zmeny farebného prevedenia do aplikácie pribudnú aj nové funkcie. V pripravovanej verzii aplikácie bude prepínač, pomocou ktorého si budete môcť prepnúť medzi svetlou a tmavou verziou, ako aj možnosť riadiť sa nastaveniami v Android 10, informoval server XDA-Developers.

Tmavý režim bude podobný ako v iných aplikáciách, a teda tmavo sivý, nie čisto čierny. To, kedy bude nová verzia dokončená zatiaľ nie je známe.

fb-dark-1
fb-dark-2
fb-dark-3

Okrem pridania tmavého režimu Facebook pracuje aj na ďalších novinkách. Jednou z nich je napríklad sledovač diania okolo pandémie nového koronavírusu, resp. ochorenia COVID-19. Na screenshotoch môžete vidieť, koľko prípadov pribudlo v Seattli za posledné 3 týždne. Okrem toho si môžete pozrieť celkové štatistiky podľa krajín za posledných 7 dní. Úplne hore sa zas nachádza celkový počet prípadov na celom svete.

Ako sme spomenuli, momentálne nevieme kedy budú tieto zmeny dostupné. Funkcionalita spojená s ochorením COVID-19 však naznačuje, že to bude skôr než neskôr.