Úvod Aplikácie Facebook má veľkú novinku: Potešil státisíce ľudí po celom svete!

Facebook má veľkú novinku: Potešil státisíce ľudí po celom svete!

0

Spoločnosť Facebook oficiálne ohlásila nový nástroj pre uskutočňovanie skupinových video hovorov, ktorý môžeme považovať za priamu konkurenciu pre Zoom a ďalšie podobné služby, po ktorých je v aktuálnom období vysoký dopyt.

Novinka sa nazýva Messenger Rooms a ako už názov napovedá, ide o virtuálne miestnosti, kde sa môže stretnúť množstvo ľudí ochotných navzájom komunikovať formou hlasu a videa zároveň.

Facebook ale už má aplikácie, cez ktoré sa dajú uskutočňovať video hovory. Messenger Rooms na to ide trochu inak. Do rozhovorov sa bude môcť zapojiť skutočne každý. Nebude potrebné prihlásenie ani aplikácia. Služba bude dostupná aj priamo cez internetový prehliadač.

Foto: Facebook

Tým, ktorí nemajú účet na Facebooku, jednoducho pošle zakladateľ miestnosti odkaz, cez ktorý sa jedným kliknutím do video konverzácie zapoja. Zakladateľ miestnosti môže nastaviť viditeľnosť skupiny, členov môže pridávať a odstraňovať, poprípade miestnosť uzamkne, aby do nej vstupovali len vybraní adresáti.

Inak bude pozývanie/zapojenie do miestností prebiehať štandardne cez Facebook alebo Messenger aplikáciu.

Účastníci zároveň môžu miestnosť kedykoľvek opustiť podľa vlastného uváženia. Používatelia Messenger aplikácie dostanú funkcie navyše. Využiť môžu AR efekty, efekty osvetlenia alebo virtuálneho pozadia v rôznych štýloch.

Foto: Facebook

Messenger Rooms znesie až 50 pripojených účastníkov, čo je skutočne dosť. Takto štedrý limit má aj nevýhody. Služba nedisponuje end-to-end šifrovaním. Pri takto veľkom počte účastníkov je nasadenie end-to-end šifrovania zložité.

Komunikácia je šifrovaná len medzi účastníkmi a servermi Facebooku. Tvorcovia ubezpečujú, že Facebook nebude sledovať ani odpočúvať video hovory. Okrem toho pripomína, že jeho servery sú umiestnené v krajinách, ktoré kladú dôraz na právny štát a ochranu osobných údajov.

Messenger Rooms je ešte len na ceste k používateľom. Tento týždeň Facebook službu spustí vo vybraných krajinách a v nadchádzajúcich týždňoch sa dostane do ostatných krajín celého sveta. Tá naša snáď nebude výnimkou.