Úvod Novinky Samsung poteší majiteľov Galaxy S10 a Note 10: Posiela aktualizáciu s funkciami...

Samsung poteší majiteľov Galaxy S10 a Note 10: Posiela aktualizáciu s funkciami z Galaxy S20!

0

Spoločnosť Samsung oficiálne potvrdzuje aktualizáciu pre smartfóny Galaxy S10 a Galaxy Note 10, ktorú začne zákazníkom doručovať v priebehu tohto mesiaca.

Aktualizácia to je vítaná, keďže prináša funkcie, ktoré sú zatiaľ súčasťou len najnovších vlajkových lodí Galaxy S20. Aktualizácia má veľkosť 1,5 GB, jej súčasťou je novšia verzia užívateľského prostredia One UI 2.1 a momentálne na ňu už natrafili užívatelia z Nemecka a Švajčiarska.

aktualizácia
Pro režim pre natáčanie videí

Aktualizácia sa bude šíriť postupne po jednotlivých krajinách, pričom môžu byť uprednostnené tie zariadenia, ktoré boli zakúpené mimo kapacít operátorov.

Funkcia rýchleho orezania v aplikácii Galéria

Vlastníci zariadení Galaxy S10 a Note 10 môžu po aktualizácii využívať nové funkcie fotoaparátu ako Single Take, zdokonalený nočný režim, nočné časozberné video, režim Pro video alebo funkcie rýchleho zdieľania obsahu.

Single Take funkcia

Pomocou selfie kamery bude po novom možné natáčať video v 4K rozlíšení pri 60 FPS. V aplikácii fotoaparátu pribudne priestor pre vytváranie vlastných filtrov a v galérii nástroj pre rýchle orezanie snímky. Súčasťou aktualizácie je tiež aprílová bezpečnostná záplata od spoločnosti Google.

Aktualizáciu na One UI 2.1 dostane aj Samsung Galaxy S9 a Note 9. Tieto zariadenia prídu na rad neskôr. Keďže ide predsa len o staršie smartfóny, nemusia získať všetky funkcie z Galaxy S20 opísané vyššie.