Úvod Zaujímavosti Emotikony budú inkluzívnejšie: Pridá sa k nim aj chlap v svadobných šatách

Emotikony budú inkluzívnejšie: Pridá sa k nim aj chlap v svadobných šatách

6

Medzinárodné konzorcium Unicode oficiálne predstavilo novú sadu emotikonov, ktorá sa tento rok dostane do smartfónov, tabletov a ďalších zariadení. 

Emotikony sú obľúbeným komunikačným prostriedkom, respektíve doplnkom textových konverzácií, pričom sa neustále vyvíjajú. Nové obrázky často zohľadňujú aktuálne alebo spoločenské trendy. Nechýbajú však ani menej tradičné vyobrazenia.

Tvorcovia z Unicode pripravili presne 62 nových motívov, medzi ktorými nechýba napríklad polárny medveď, čajník, olivy, čučoriedky, zrkadlo, skrutkovač či symbol starostlivosti o dieťa. Všetky nové emoji si môžete pozrieť na blogu emojipedia.org.

emotikony

Ten píše až o 117 symboloch, zohľadňuje však aj vyobrazenia podľa pohlavia a farby pleti, ktoré sa dajú pri vybraných emoji nastaviť.

Emotikony v novej verzii sú dodávané spolu s aktualizáciou operačného systému. Platforma iOS ich zrejme obdrží skôr ako Android. O významnú inováciu síce nejde, no nové emotikony potešia. Minimálne tých, ktorí radi využívajú rôzne textové a komunikačné aplikácie.