Spoločnosť Xiaomi je už známa tým, že sa zameriava na výrobu najrôznejších zariadení, od smartfónov, gadgetov cez vysávače až po rôznych pomocníkov v každodennom živote, akým je napríklad Xiaomi Jimmy F6.

Výrobky tejto značky sú však veľmi obľúbené nielen kvôli svojej kvalite, ale aj primeranej cene, ktorá sa zvykne pohybovať od jednociferných súm až po trojciferné.

Nám sa do rúk dostal ďalší z užitočných pomocníkov z portfólia spoločnosti Xiaomi, ktorý spadá do trošku vyššej cenovej kategórie. Po intenzívnom testovaní však môžem povedať, že zaslúžene.

Dizajn a spracovanie Xiaomi Jimmy F6

Sušič vlasov Xiaomi Jimmy F6 k nám do redakcie dorazil v elegantnom balení, vďaka čomu som ihneď pri rozbaľovaní nadobudla pocit, že nepôjde o žiadny lacný kus elektroniky. V krabici nájdete okrem samotného sušiča aj tri rôzne nadstavce.

Hneď pri ich testovaní som si všimla asi najlepšie vylepšenie, aké som za všetky svoje skúsenosti so sušičmi zažila – všetky nadstavce sa k fénu pripevňujú pomocou magnetu. Nemusíte ich teda pracne „zacvakávať“ a skúšať, či držia, pretože tu sa pripevnia a poriadne držia okamžite. Samozrejme, môžete ich následne otáčať o 360° tak, ako vám to momentálne vyhovuje.

Prvý z nadstavcov je úzky a slúži tak na vytvorenie hladkého účesu za pomoci sušenia „na kefu“. Druhý nadstavec je veľmi podobný, jeho otvor je však o niečo širší, vďaka čomu môžete vytvoriť širšiu škálu účesov. Je vhodný napríklad aj na kratšie vlasy, ktorým dodá objem. Posledný z trojice je takzvaný difuzér, ktorý vám pomôže vytvoriť prirodzene vyzerajúce vlny.

Telo sušiča pôsobí pevne a robustne, hoci ide o tvrdený plast s kovovým vzhľadom. Váži 500 gramov, čo je o niečo viac, ako som bola zvyknutá, no nie je to žiadne mínus. Vďaka svojej výkonnosti svoju prácu zvládne tak rýchlo, že váhu ani nestihnete pocítiť.

Sušič Xiaomi Jimmy F6 sa k zdroju elektriny pripája prostredníctvom guľatého kábla, ktorý sa mi zatiaľ ešte ani raz nezamotal a ani neohol. Miesto, kde sa kábel pripája k fénu je zosilnené ohybnou gumou, preto sa nemusíte báť žiadneho opotrebovania nasledovaným zlomeným káblom.

Funkcie Xiaomi Jimmy F6

Ovládací panel je umiestnený na rukoväti tak, aby ste naň pohodlne dočiahli svojím palcom. Okrem posuvného tlačidla na zapnutie a vypnutie tu nájdete ďalšie tri tlačidlá.

Tlačidlo Mode ponúka tri funkcie – studený vzduch, teplý vzduch a striedanie teplého a studeného vzduchu pre fixáciu účesu. Tiež ním môžete aktivovať Turbo mód tak, že tlačidlo podržíte 10 sekúnd. Deaktivujete ho zas jedným stlačením tlačidla Mode.

O niečo vyššie sa nachádza tlačidlo Heat, ktorým regulujete teplotu cirkulovaného vzduchu. Tlačidlo Mode si podľa zvolenej funkcie síce reguluje teplotu a intenzitu vzduchu samé, no ak vám však teplota či rýchlosť vzduchu nevyhovuje, môžete si zvoliť kombináciu podľa seba. Tlačidlo Heat má takisto tri úrovne – nízka, stredná a vysoká teplota.

Posledné tlačidlo Speed reguluje rýchlosť cirkulácie vzduchu. Takisto ponúka 3 režimy – tichý, štandardný a silný.

Technická špecifikácia

O rýchle vysušenie vlasov sa postará digitálny motor so 17-listovou vrtuľou, ktorý dokáže presunúť až 18 litrov vzduchu za sekundu, vďaka čomu vysuší vaše vlasy o 30 % rýchlejšie ako iné sušiče, čím zabráni tepelnému poškodeniu vlasov. Inteligentná funkcia regulácie teploty PID meria teplotu vzduchu viac ako 50-krát za sekundu, čím zaisťuje, aby vaše vlasy nestratili svoju vlhkosť a aby boli hladké a lesklé.

Hladkosť a lesk tiež dodáva nanotechnológia, ktorá vlasy vyživuje iónmi bohatými na vlhkosť. Vytvára tak ochrannú vrstvu, ktorá vlas obalí a chráni pred vysušením, elektrizovaním a krepatením.

Xiaomi Jimmy F6 – Verdikt

Sušič vlasov od Xiaomi som mala možnosť testovať niečo vyše mesiaca a od prvého dňa ma prekvapil viditeľnými výsledkami. Moje vlasy sú husté a prirodzene vlnité, preto som mala s úplným vysušením vždy nemalé problémy. Buď som ich nedokázala vysušiť úplne alebo to trvalo veľmi dlho, čoho následkom boli suché vlasy bez života.

Najčastejšie som využívala úzky nadstavec pre hladký účes a techniku sušenia „na kefu“. Vlasy mi vydržali rovné, boli hladké a príjemné na dotyk aj na druhý či tretí deň.

Xiaomi Jimmy F6 tak s čistým svedomím odporúčam každej žene, ale aj mužovi, ktorý si na svoj vzhľad potrpí. Sušič vlasov je aktuálne k dispozícii v e-shope Geekmaxi za cenu 179,99 EUR. S použitím nášho zľavového kódu FZAxftNZ však cena klesne na podstatne priaznivejších 161,99 EUR.

PREHĽAD RECENZIE
Celkové hodnotenie
95 %