Úvod Zariadenia Nástupca Pocophone F1 je blízko: POCO X2 bude šialene výkonný

Nástupca Pocophone F1 je blízko: POCO X2 bude šialene výkonný

0

Necelé dva roky po premiére výkonného, no cenovo dostupného smartfónu Pocophone F1 z dielne Xiaomi sa dočkáme nového modelu. Stane sa ním POCO X2, čo potvrdzuje priamo výrobca.

POCO je po novom samostatnou značkou, ktorá však zostáva v úzkom prepojení so zakladajúcou spoločnosťou Xiaomi. Svedčí o tom aj favicon oficiálneho webu poco.in, kde stále svieti logo Mi značky Xiaomi.

POCO X2 podľa neho absolvuje premiéru 4. februára na indickom trhu. Zariadenie by malo byť dostupné aj na ostatných trhoch, kde sa môže objaviť neskôr po premiére, možno s pozmeneným označením.

Zatiaľ nevieme, koľko bude novinka stáť. Snáď nadviaže na predchodcu a opäť ponúkne veľmi slušnú výbavu za viac ako len prijateľnú cenu. Vzhľad smartfónu bude podľa skôr zverejneného videa vychádzať zo smartfónu Redmi K30.

xiaomi
Foto: poco.in

Podrobností o parametroch nie je veľa. Aj tých pár ale vyzerá zaujímavo. Dostať by sme mali displej so 120/90 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorá zabezpečí plynulé zobrazovanie obsahu a lepší zážitok z hrania dynamických hier.

O dostatok výkonu sa postará čipset Qualcomm Snapdragon, konkrétny typ ale nepoznáme. Špekulovať môžeme o sade Snapdragon 855, ku ktorej by sedelo účinnejšie chladenie, ktoré na ja webe POCO taktiež prezentované.

Posledná známa indícia, na ktorú sa môžeme spoľahnúť, hovorí o 64 Mpx fotoaparáte Sony IMX686. Kompletné informácie o parametroch sa snáď dozvieme v priebehu najbližších dní, ktoré budú predstaveniu predchádzať.