Úvod Výrobcovia Doogee Čína opäť posúva latku hore: Doogee S95 Pro je extrémne odolný aj...

Čína opäť posúva latku hore: Doogee S95 Pro je extrémne odolný aj modulárny

1

Menej etablovaný čínsky výrobca elektroniky, Doogee, predstavil v marci 2019 smartfón S90, ktorého funkcie sa dajú rozšíriť prostredníctvom modulárneho príslušenstva. Teraz prichádza s vylepšeným modelom S95 Pro.

Doogee S95 Pro je pozoruhodným zariadením, ktoré sa od značkovej konkurencie líši výraznejšie. Výrobca zostal verný modulárnej konštrukcii, ktorá umožňuje pripojenie rôzneho dodatočného príslušenstva.

K dispozícii je napríklad externá batéria s kapacitou 3 500 mAh, ktorá tak ešte viac predĺži výdrž na jedno nabitie smartfónu s integrovaným 5 150 mAh akumulátorom (24 W nabíjanie). Potom tu je 6 W reproduktor so vstavanou batériou, ktorý vydrží hrať na jedno nabitie približne 3 hodiny. Súčasťou modulu je aj stojan, ktorý smartfón s extra reproduktorom podoprie.

Foto: GSMArena

Ak sa vám zdá riešenie povedomé, nemýlite sa. Ide o rovnakú koncepciu akú ponúka MotoMods z dielne výrobcu Motorola. Príslušenstvo sa k zariadeniu prichytí pomocou magnetov a vzájomná komunikácia prebieha cez tzv. POGO konektor.

Doogee S95 Pro je zároveň mimoriadne odolným kusom elektroniky, čo už samo osebe naznačuje masívne členité telo smartfónu. Odolnosť je deklarovaná normou MIL-STD-810G a krytím IP69K.

Doogee S95 Pro
Foto: Doogee

Takéto krytie chráni smartfón aj pred vniknutím vody s max. teplotou 80 °C, ktorá môže na zariadenie smerovať pod tlakom 80-100 barov. V rámci týchto „super vlastností“ je dôležité uviesť, že smartfón váži nekomfortných 285 gramov a hrubý je až 13,8 milimetra.

Čo sa týka štandardnej výbavy, pod kapotou sa nachádza čipset MediaTek Helio P90, 8 GB RAM128 GB úložisko (+microSD) a operačný systém Android 9 Pie. Obsah zobrazí 6,3-palcový LCD displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením. Chráni ho vrstva Gorilla Glass 4.

Foto: Doogee

Hlavný fotoaparát využíva 48 Mpx snímač obrazu s veľkosťou 1/2”, ktorému asistuje 8 Mpx senzor so širokouhlým objektívom (117°) a druhý 8 Mpx snímač pre zaznamenanie hĺbky ostrosti. Predná kamera má rozlíšenie 16 Mpx.

Doogee je exotickou značkou, ktorá nemá na našom trhu silné zastúpenie. Jej produkty ale predáva napr. AlzaDoogee S95 Pro je dostupný v partnerských online obchodoch výrobcu za približne 330 € (bez modulárneho príslušenstva).