Úvod Zariadenia Najlepší Android smartfón v roku 2019? Lepší smartfón momentálne nekúpite!

Najlepší Android smartfón v roku 2019? Lepší smartfón momentálne nekúpite!

Ak by ste mali vybrať telefón, ktorý vás v roku 2019 oslovil najviac, ktorý by to bol?

17

Žijeme v dobe smartfónov. Dnes máme na výber niekoľkokrát viac smartfónov, než pred pár rokmi, čo pri výbere mnohým nepomáha. Jeden výrobca však ponúka niečo, čo žiaden iný. Ktorý telefón sa teda v roku 2019 vydaril najviac?

Odlíšiť sa v rýchlom a vysoko súťaživom prostredí smartfónov nie jednoduchá úloha. Môže sa zdať, že väčšina moderných smartfónov ponúka to isté, akurát v inom balení. Aj napriek tomu, že technická stránka výbavy smartfónov za posledné roky poriadne poskočila však niektorí výrobcovia neponúkajú takú istú výbavu ako iní. Taký je aj príbeh smartfónov Galaxy Note10/Note10+, ktoré sme nedávno označili za TOP Android smartfóny za rok 2019. Mali by ste však doň zainvestovať?

Ak chcete to najlepšie na trhu, áno. Žiaden iný smartfón na trhu momentálne neponúka tak kompletný balíček, čo sa hardvérusoftvéru týka. Galaxy Note10+ v porovnaní s predchádzajúcou generáciou prešiel obrovskými zmenami, ktoré sa Samsungu skutočne vydarili.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+, FOTO: Eva Cimbálková

Spomeniem napríklad to, ako sa firme podarilo vtesnať až 6,8-palcový displej do konštrukcie, ktorá je len o chlp väčšia ako v prípade Galaxy Note9. V ruke smartfón skutočne pôsobí tak, ako by ste držali len displej. Nie je to pritom akýkoľvek displej. Je to displej, kvôli ktorému vám príde takmer každý iný displej či monitor takmer smiešne zlý.

Špičková hardvérová výbava určite nekončí len displejom. Galaxy Note10/Note10+ ponúkajú jednu z najkompletnejších a najvýkonnejších komponentov na trhu. Chcete výkon, ktorý si poradí s každou aplikáciou a hrou? Máte to mať. Chcete mať v pamäti desiatky aplikácií? Dobre, pretože Note10+ má až 12 GB operačnej pamäte RAM. Chcete snímať klasické zábery, portrétové fotky aj ultraširokouhlé zábery? Dobre, Galaxy Note10 s tým nemá problém. Potrebujete batériu na náročný pracovný deň? Žiaden problém. Presne toto je to, v čom zariadenia radu Galaxy Note celé roky vynikajú. Poradia si so všetkým, čo na ne hodíte.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+, FOTO: Eva Cimbálková

Možno si hovoríte, že niektoré smartfóny ponúkajú veľmi podobné schopnosti, minimálne čo sa fotoaparátu a displeja týka. Čo však neponúkajú je na prvý pohľad nekončiaci prúd ďalších a ďalších funkcií, ktoré Samsung vytvoril. Najproduktívnejší z nás určite ocenia režim DeX, ktorý dokáže z akéhokoľvek počítača, notebooku či samotného monitora spraviť vašu osobnú pracovnú stanicu. Ak sa DeXu nezľaknete, je to vynikajúci spôsob, ako so sebou nosiť vašu kanceláriu, naozaj.

Toto naozaj nemá žiaden iný telefón

Čo však z Galaxy Note10 a Note10+ robí zariadenie, ktoré sa nedá nahradiť žiadnym iným smartfónom je samozrejme jeho S Pen. Malý stylus úhľadne uložený v konštrukcii je šikovným príslušenstvom, ktoré dokáže odomknúť úplne nový spôsob používania telefónu. Zapisovanie poznámok priamo na displej okamžite ako vytiahnete S Pen je niečo, na čo si zvyknete v priebehu piatich minút a už to nikdy nebudete chcieť vymeniť.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+, FOTO: Eva Cimbálková

Ľudia na mítingoch alebo na prednáškach zas poteší funkcia automatického prevedenia písaného textu do PDF či dokumentu, ktorému rozumie napríklad Word. To otvára ďalšie možnosti využitia ako napríklad vyhľadávanie vo vlastných, rukou napísaných poznámkach. Unikátnejšiu funkciu tak ľahko nenájdete.

Samsung
Samsung Galaxy Note10+, FOTO: Lukáš Zachar

Nakoniec je však rozhodnutie vždy len na vás. Ak však chcete smartfón, ktorý má subjektívne najbližšie k perfekcionizmu, nehľadajte ďalej. Má dosť výkonu, výdrže, foto schopností a unikátnych funkcií na to, aby som ho s kľudným svedomím mohol vymenovať za najflexibilnejší smartfón na trhu, ktorý poteší hráčov, pracujúcich, študujúcich alebo kľudne bežných ľudí, ktorí sa len chcú pokochať jeho technologickou výbavou. Pridajte k tomu oku lahodiaci dizajn a dostanete zariadenie, ktoré bude slúžiť vám a nie vy jemu.

Čo na Galaxy Note 10/10+ hovoríte vy? Je to telefón, ktorý si viete predstaviť aj vo svojej výbave?