Úvod Elektromobilita Policajná Tesla sa vybila počas naháňačky. Zabudli nabiť batériu

Policajná Tesla sa vybila počas naháňačky. Zabudli nabiť batériu

2

Policajti z amerického Fremontu v Kalifornii museli upustiť od naháňačky páchateľa. Dôvodom mala byť služobná Tesla Model S, ktorej sa vybila batéria, informoval server CBS San Francisco.

Tesla na začiatku služby nebola plne nabitá,“ skonštatoval hovorca polície vo Fremonte. „Toto sa, bohužiaľ, stáva aj pri služobných vozidlách na benzín. Na konci služby ich čas od času zabudneme natankovať či nabiť.“.

Vysokorýchlostná naháňačka by už tak či tak nemohla pokračovať dlho. Páchateľ totiž po diaľnici uháňal rýchlosťou viac ako 120 míľ za hodinu (193 km/h), čo predstavuje obrovské bezpečnostné riziko. Vozidlo, ktoré polícia naháňali našli hliadky neskôr, samozrejme opustené.

Na Tesle mi ostáva už len 6 míľ [dojazdu],“ povedal Jesse Hartman v Tesle. „Vyzerá to tak, že ho stratím,“ dodal. „Musím sa otočiť a nájsť nabíjaciu stanicu,“ zahlásil do vysielačky.

Fremontská polícia zaradila Tesla Model S do služby v rámci testu, počas ktorého sa snaží zistiť či sa elektromobily hodia na policajnú prácu. Zaplatila za ňu približne 61 000 dolárov (56 000 €).

Podľa dostupných informácií sa doteraz s problémami s batériou nestretli. „Bez väčších problémov na jedno nabitie zvládame odslúžiť aj 11-hodinovú službu, na konci ktorej nám ešte ostáva dojazd,“ povedal kapitán Sean Washington.