Úvod Zaujímavosti Mladý Rus žaluje Apple: Váš iPhone zo mňa spravil gaya!

Mladý Rus žaluje Apple: Váš iPhone zo mňa spravil gaya!

3

Rus podal žalobu na americkú firmu po tom, ako z neho mala jedna aplikácia spraviť gaya, informovala britská BBC. Ísť má o aplikáciu s kryptomentami, GayCoin. Ako odškodné za morálnu ujmu chce vysúdiť 1 milión rubľov, čo je v prepočte 14 000 €.

Homosexualita bola v Rusku dekriminalizovaná už v roku 1993, no od prijatia spoločnosťou má ešte veľmi ďaleko. Vláda dokonca v roku 2013 prijala právne predpisy zakazujúce šírenie toho, čo by mohlo byť vysvetlené ako propaganda homosexuality.

Čo sa teda stalo?

Apple na telefóne žalobcu zobrazil reklamu na krypto službu GayCoin. V reklame pritom stálo „Nesúď, kým to neskúsiš,“ popisuje žaloba. Ako The Moscow Times informujú, D. Razumilov na to reagoval skutočne po svojom. „Ako by som mohol súdiť niečo, čo som nevyskúšal? Rozhodol som sa tak vyskúšal vzťah s rovnakým pohlavím“.

Teraz mám priateľa a neviem ako to mám vysvetliť mojim rodičom,“ dodal.

Poškodený teraz tvrdí, že ho k homosexualite dohnal manipuláciou, ktorá mu spôsobila morálnu ujmu, za ktorú chce získať kompenzáciu. Súd sa prípadom začne zaoberať 17. októbra, Apple zatiaľ celú situáciu ignoruje.