Úvod Výrobcovia Honor Honor V30 a V30 Pro: Tešiť sa máme na 60 Mpx foťák...

Honor V30 a V30 Pro: Tešiť sa máme na 60 Mpx foťák a špičkový procesor!

0

Séria „V“ vlajkových lodí spoločnosti Honor sa má už čoskoro dočkať nových prírastkov. Konkrétne hovoríme o modeloch V30 a V30 Pro, ktoré sa nám čím ďalej tým viac poodhaľujú. Téme sa venoval web gizmochina.com.

Honor V30

Ako prvý si do parády vezmeme model Honor V30. Pôjde o šikovný smartfón s LCD displejom a výstredným kruhovým výrezom pre fotoaparát. Ohľadom rozlíšenia panelu či megapixelov, ktoré predný snímač ponúka, však bližšie informácie zatiaľ nepoznáme.

Hovorí sa aj o 4 000 mAh batérii s podporou 22,5 W rýchlonabíjania či trojici zadných fotoaparátov, z ktorých hlavný by mal disponovať až 60 Mpx rozlíšením. Interiér by mal ďalej dopĺňať procesor Kirin 990 (7 nm), ktorý môžeme taktiež nájsť aj v smartfónoch od Huawei, konkrétne v Mate 30 a Mate 30 Pro.

Honor V30 Pro

Presuňme sa k druhému z dvojice, teda k Honor V30 Pro. Túto novinku má pokrývať OLED panel, v ktorom taktiež nájdeme kruhový výrez pre fotoaparát.

Čo sa týka výkonu, V30 Pro má byť poháňaný čipom Kirin 990 5G. O dlhú a rýchlo obnoviteľnú výdrž sa pritom stará 4 200 mAh batéria s podporou až 40 W rýchlonabíjania. Smartfón si budete môcť nabiť aj bezdrôtovo, avšak pri tomto spôsobe vám bude musieť stačiť výkon 15 W.

Musíme ale poznamenať, že napriek skvelým špecifikáciám (súdiac podľa tých, ktoré zatiaľ poznáme) sa nové modely stretnú s jedným kľúčovým problémom, ktorému museli čeliť aj modely Mate 30 – budú bez služieb od Google.