elektricka kolobezka
Foto: TomTop

Elektrické kolobežky sú praktickým a rýchlym dopravným prostriedkom, ktorý sa čoraz častejšie objavuje aj v uliciach našich miest. Na trhu ich je niekoľko druhov a nové priebežne pribúdajú.

Elektrické kolobežky už dlhšie figurujú v ponuke online predajcu TomTop, ktorý najnovšie uviedol do tzv. bleskového predaja v obmedzenom počte kusov model E9 a o niečo lepší a drahší typ E9S. Obe kolobežky sú doručované z nemeckého skladu predajcu.

Kolobežka E9

Cena: 136 € | Dostupnosť: EÚ sklad

Obe uvedené kolobežky majú konštrukciu vyhotovenú z ľahkého a pevného hliníka, ktorá znesie maximálne 100-kilogramové zaťaženie. Pneumatiky odolné voči prepichnutiu majú priemer 8 palcov.

E9
Foto: TomTop

Rozdiel medzi oboma verziami tkvie vo výkone. E9 má prejde na jedno nabitie 2 600 mAh batérie 8 kilometrov a vyvinie najvyššiu rýchlosť 12 km/h. E9S prejde 10 kilometrov a jej maximálna rýchlosť sa zastavila na hodnote 16 km/h.

elektricka kolobezka
Foto: TomTop

Údaje sú orientačné. Skutočný dojazd bude závisieť od váhy jazdca a podmienkach, v ktorých sa bude s kolobežkou pohybovať. E9S tiež zvládne prudšie stúpanie. Obe kolobežky vážia okolo 8 kilogramov. Ak sa im náhodou vybije batéria, dajú sa komfortne zložiť a odniesť v ruke. Nabíjanie batérie trvá 2,5 až 3,5 hodiny.

elektricka kolobezka
Foto: TomTop

Nášľapná plocha je dostatočne široká a je vybavená protišmykovou vrstvou. Nechýba stojan, výškovo nastaviteľné riadidlá alebo odrazové svetlo na zadnej nožnej brzde. Kolobežky však nie sú vybavené aktívnym osvetlením, preto by sa s nimi nemalo jazdiť v zhoršených svetelných podmienkach.

elektricka kolobezka
Foto: TomTop

Ovládanie takejto kolobežky je absolútne jednoduché, no napriek tomu je namieste, aby užívatelia siahli po ochranných prostriedkoch, napr. prilbe a brali ohľad na ostatných účastníkov premávky, hlavne chodcov.

Model E9 TomTop v bleskovom predaji ponúka za 136,99 EUR. Z dostupných takmer 400 kusov je v tejto chvíli predaných 275 kusov. Výkonnejšia verzia E9S je drahšia, ale len mierne. Cenu predajca stanovil na 143,83 EUR.

Doručenie na Slovensko je bezplatné a potrvá od 3 do 5 pracovných dní. Všetky podrobnosti nájdete na stránkach e-shopu TomTop, kam vás presmerujú odkazy uvedené vyššie.