Úvod Zariadenia Telefón do 100 €: Čo všetko ponúka? Budete prekvapení

Telefón do 100 €: Čo všetko ponúka? Budete prekvapení

(Sponzorovaný článok) Čo sa dá kúpiť za 100 €? Slušný smartfón alebo nové hodinky od Xiaomi so vstavaným GPS.

0

S čoraz silnejšou konkurenciou vo svete smartfónov sa zvyšuje kvalita smartfónov, ktorých cena neprevyšuje ani 100 €. To je perfektná správa pre všetkých tých, ktorým je ľúto za telefón zaplatiť polovicu alebo dokonca celú výplatu.

UMIDIGI A5 Pro

Cena: 98,88 € | Doručenie: Zadarmo

Pekným príkladom je aj UMIDIGI A5 Pro, ktorý kombinuje krásny dizajn a dosť výkonu na to, aby sa postaral o všetky aplikácie či menej náročné hry.

Základom UMIDIGI A5 Pro je 6,3-palcový Full HD+ displej (2 280 x 1 080). Presne tak, telefóny s cenou do 100 € už ponúkajú Full HD displeje a nie len akékoľvek. Vďaka tenučkým rámikom majú pomer displeja k prednej strane na úrovni 92,7 %, čo je tak dobré, ako to momentálne ide. Súčasťou dizajnu je aj výrez v tvare kvapky, ktorý je esteticky azda najlepšou voľbou.

Vo výbave sa nachádza aj osemjadrový procesor Helio P23 s jadrami o takte 2.0 GHz, 4 GB operačnej pamäte RAM32 GB rozšíriteľné úložisko (až do 256 GB). Stačí teda jedna microSD karta a máte lacný telefón, do ktorého toho môžete uložiť poriadne veľa.

Čo sa softvéru týka, o A5 Pro sa stará Android 9.0 Pie, ktorý výrobca postupne vylepšuje. S Android 9 Pie prichádzajú aj vylepšenia, ktoré zlepšujú výkon smartfónov, ktoré neboli obdarované vlajkovými procesormi.

Vo výbave sa okrem toho nachádza aj 16 Mpx hlavný senzor s objektívom s clonou f/1.8ultraširokouhlý senzor so zorným uhlom až 120 stupňov, vďaka ktorému môžete nasnímať skutočne všetko okolo vás. Trojicu fotoaparátov dopĺňa senzor snímajúci hĺbku záberu pre čo najpresnejší efekt rozmazania pozadia.

Telefón vám na jedno nabitie batérie vďaka 4 150 mAh batérii pri konzervatívnejšom používaní vydrží približne 2 dni. Pri plnom nasadení však nebude mať problém byť k dispozícii naozaj celý deň, od ráno do večera.

Počítať samozrejme môžete aj s plnou podporou 4G a tak isto aj Dual 4G VoLTE, čo pochopiteľne znamená, že telefón má dva sloty pre SIM karty.

To najlepšie však na záver. Nový UMIDIGI A5 Pro (Európska verzia) momentálne v obchode TomTop stojí len 98,88 € s tým, že doručenie na Slovensko prebieha bez ďalších poplatkov.

Xiaomi Ticwatch E (Global verzia)

Cena: 125,85 € | Doručenie: Zadarmo

Ako tip navyše pre vás máme hodinky Xiaomi Ticwatch E, ktoré spadajú do cenovo dostupnej kategórie Xiaomi. Svedčí o tom aj chýbajúce Xiaomi logo, ktoré by podľa dizajnérov narušovalo to, ako hodinky vyzerajú.

Hodinky ponúkajú 1,4-palcový OLED displej s rozlíšením 400 x 400 pixelov, dvojjadrový procesor MediaTek MTK2601 s jadrami o takte 1.2 GHz, 512 MB operačnej pamäte RAM4 GB úložisko pre aplikácie.

Ticwatch E okrem toho ponúka senzor rýchlosti tepu, gyroskop, e-kompas, akcelerometer, vstavané GPS, Glonass a Beidou. Vhodné sú tak aj na športové aktivity, čo sa taktiež prenieslo do odolnosti. Hodinky totiž disponujú IP67 certifikáciou. Na plávanie tak určené nie sú, letnú búrku či umývanie rúk však zvládnu bez akýchkoľvek problémov.

Hodinky Ticwatch E momentálne stoja 128,85 €.