Úvod Tesla Tesla Roadster Prúdový pohon Tesla Roadster 2 nebude viditeľný. Skryjú ho za poznávaciu značku

Prúdový pohon Tesla Roadster 2 nebude viditeľný. Skryjú ho za poznávaciu značku

0

Záujemcovia o elektromobil Tesla Roadster 2 dostanú príležitosť dokúpiť si dodatočný prúdový pohon, ktorý citeľne zlepší akceleráciu. Pôjde o súčasť špeciálneho balíčka SpaceX. Až dodnes však nebolo jasné, či bude túto nezvyčajnú časť výbavy za bežných okolností vidieť alebo nie.

Veci sa zmenili až po tom, čo šéf automobilky zareagoval na sériu parádne vyzerajúcich renderov, kde pózuje spomínaná štvorkolesová novinka spolu s nadštandardným vylepšením. Ako tvrdí sám Elon Musk, špeciálny hardvér vraj dôkladne skryjú do tej časti karosérie, kde sa nachádza zadná poznávacia značka. Nebude teda vôbec na očiach.

V prípade spomínaných renderov ho je vidieť až príliš.

Lepšia akcelerácia

Úloha dodatočného vylepšenia tu spočíva v zlepšení akcelerácie. Elektromobil by mal vďaka tomu zrýchliť z 0 na 100 km / h za necelých 1,9 sekundy.

Prítomným elektromotorom pomôže s rozbehnutím asistenčný pohon, ktorý funguje bez vytvárania akéhokoľvek spaľovacieho procesu. Ťah totiž vzniká prostredníctvom prudkého uvoľnenia stlačeného vzduchu zo špeciálnej nádrže. Odborne sa jej hovorí COPV a je súčasťou výbavy aj nosnej rakety Falcon 9.

Tesla Roadster 2 sa ešte zatiaľ nepredáva. Štvorkolesová novinka z USA bude k dispozícii až počas budúceho roka.